Fenerbahçe, Kayserispor'u nasıl yener

Fenerbahçe, Kayserispor'u nasıl yener

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Fenerbahçe, İsmail Kartal yönetiminde büyük bir çıkışa geçti. Son 6 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik aldı. "Kötü" olarak gösterildiği sezonda lig ikinciliğine gidiyor. Büyük başarı bu.

Bugünkü rakip Kayserispor. Kolay bir deplasman değil. Hele de Hikmet Karamanlı Kayserispor''a karşı. Kazanması için kora kor mücadele etmesi gerekiyor. Bir de Hikmet Karaman hamle hocası. Maç içinde şaşırtan değişiklikler yapıp, skor değiştirici hamlelerde bulunabiliyor. İsmail Kartal''ın kazanmak için bunlara zamanında cevap vermesi gerekiyor.
TURGAY ŞEREN, ŞÖYLE DERDİ...
Fenerbahçe''nin en büyük dezavantajı kalecisi. Altay sakatlıktan muhteşem döndü. Sanki hiç ara vermemiş gibi. Rahmetli Turgay Şeren, "İyi bir kaleci takımının yarısıdır" derdi. Tam da Altay''ın tarifi. Sahiden de takımın yarısı gibi. Önünde oynayan Kim de başarılı. Serdar da öyle. Yalnız Kayserisporlu Gavranovic ve Thiam onları zorlayacaktır bugün. Çabuk ve etkili oyuncular. Ceza alanında topla buluştuklarında tehlikeli olabiliyorlar.

İsmail Kartal, orta sahayı da oturttu. Crespo ve Zajc iyi bir ikili oldu. Rossi de öyle. Orta sahada da üstünlük savaşı olacaktır. Bertolacci, Abdülkadir, Ramazan, Kemen Kayserispor''un bu bölgedeki çok koşan adamları. Bir de defansın solunda oynayan Carole var. Fenerbahçe''nin Carole''un etkili çıkışlarına önlem alması gerekiyor.
GALATASARAY DERBİSİNE DİKKAT ÇEKTİ
Fenerbahçe bence galibiyete yakın olan taraf. Kazanabilir de. Ancak kazanırken kayıp vermemesi gerekiyor. Çünkü önümüzdeki hafta Fenerbahçelilerin sabırsızlıkla bekledikleri Galatasaray derbisi var. Derbi öncesi Kim riskli durumda. Sarı kart ceza sınırında. Kart görmesi halinde derbide olmayacak. Duyduğuma göre İsmail Kartal bu nedenle kendisinden dikkatli olmasını, hakemle diyaloga girmemesini, tartışmalardan uzak durmasını istemiş. Haklı da. Çünkü Galatasaray derbisinde alınacak iyi ya da kötü bir sonuç İsmail Kartal''ın kaderini de etkileyecek.

İyi bir maç olmasını bekliyorum. Karaman''ın oyunu bu kez de tutacak mı; merak ediyorum. Bakalım İsmail Kartal, kupa maçından ders alabilmiş mi?

Yazarın Diğer Yazıları