Kadıköy'de şimşek çaktı. Fenerbahçe, Başakşehir'i farklı geçti

Kadıköy'de şimşek çaktı. Fenerbahçe, Başakşehir'i farklı geçti
Fenerbahçe, Süper Lig'in 14. haftasında Başakşehir'i konuk etti. Mücadeleyi Sarı lacivertliler 4-1 kazandı. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri Nazım Sangare, Marcel Tisserand, Gustavo ve Mert Hakan'dan geldi. Turuncu lacivertlilerin tek golünü ise Mahmut Tekdemir kaydetti.

Süper Lig'in 14. haftasında Fenerbahçe, konuk ettiği Başakşehir'i geriden gelerek 4-1 mağlup etti.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri, 45. dakikada Nazım Sangare, 60. dakikada Tisserand, 85. dakikada Luiz Gustavo ve 89. dakikada Mert Hakan kaydetti. Başakşehir'in tek sayısı ise 6. dakikada İrfan Can Kahveci'den geldi.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 14 maç sonunda 26'ya yükseltirken, Başakşehir 13 maç sonunda 15 puanda kaldı.

3 KIRMIZI ÇIKTI, TANSİYON YÜKSELDİ

Turuncu lacivertlilerde 70. dakikada Rafael ile 73. dakikada İrfan Can Kahveci ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Rafael'in pozisyonuna tepki gösteren teknik direktör Okan Buruk da kırmızı kart gördü.

İKİ TAKIMIN SAHAYA ÇIKTIĞI 11'LER:

Fenerbahçe: Altay, Nazım, Tisserand, Serdar, Novak, Gustavo, Mert Hakan, Caner, Sinan, Thiam, Ademi

Başakşehir: Volkan, Rafael, Skrtel, Epureanu, Hasan Ali, Mahmut, İrfan Can, Aleksic, Deniz Türüç, Chadli, Crivelli

İŞTE MAÇTAN NOTLAR:

1' Maçın başlama düdüğü geldi.

2' Başakşehir Crivelli ile Fenerbahçe ceza alanına geldi. Crivelli'nin pasında Caner Erkin topu uzaklaştırdı.

4' Fenerbahçe bu dakikalarda rakip yarı alanda pozisyon arıyor.

5' GOL! Başakşehir Deniz Türüç ile frikik kullandı. Onun soldan ortasında top önce Skrtel'in vuruşunda direkten döndü ardından Mahmut Tekdemir'in dokunuşu GOL oldu.

7' Fenerbahçe'de Caner Erkin'in soldan ortası doğrudan dışarı çıktı.

11' Fenerbahçe atağında M. Thiam Skrtel'e faul yaptı ve atak sona erdi.

12' Fenerbahçe atağında Hasan Ali, Luiz Gustavo'nun sert müdahalesinin ardından yerde kaldı. Gustavo sarı kart gördü. Ancak pozisyon VAR'da inceleniyor.

15' Chadli'nin ortasında kaleci Altay topu çeldi. Devamında İrfan Can Kahveci'nin ceza sahası dışından şutu auta çıktı.

18' Fenerbahçe sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Caner'in ortasında top kaleci Volkan Babacan'da kaldı.

21' Fenerbahçe atağında soldan gelen ortayı Thiam göğsüyle indirdi ve şutunu gönderdi. Top kornere çıktı. Devamında korneri Başakşehir savunması uzaklaştırdı.

22' Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Caner Erkin'in ceza alanına gönderdiği ortasında ön direkte Danijel Aleksic kafayla topu uzaklaştırmayı başarıyor.

25' AZ FARKLA! Başakşehir Rafael ile sağ kanattan geldi. Novak'a çarpan top kornere çıktı. Deniz Türüç'ün sağdan kullandığı korneri kaleci Altay uzaklaştırdı. Altay'ın uzaklaştırdığı topu İrfan Can Kahveci tamamladı ancak az farkla auta çıktı.

28' Fenerbahçe sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Köşe vuruşunun devamında Caner'in ortasında Thiam kale önünde topa dokundu fakat auta çıktı.

29' DOKUNAMADI! Caner Erkin'in soldan etkili ortasına ceza sahası içindeki Ademi dokunamadı.

34' Deniz Türüç'ün soldan kullandığı köşe vuruşunda top Fenerbahçe savunmasından taça çıktı.

36' Rafael Da Silva'nın ceza yayı önünden kaleye gönderdiği şutunda savunmaya çarpan top kornere gidiyor.

39' KAÇTI! Fenerbahçe atağında Sinan Gümüş yerde kaldı. Ancak oyun devam etti ve oluşan Başakşehir atağında Hasan Ali'nin vuruşu az farkla dışarı çıktı.

44' Enzo Crivelli'nin sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Altay Bayındır, Danijel Aleksic'ten önce topu uzaklaştırmayı başarıyor.

45' GOL!!! Fenerbahçe, Nazım Sangare'nin golü ile maçta eşitliği yakalıyor.

45' İlk yarı bitti. 1-1

45' İkinci yarının başlama düdüğü çaldı.

47' Başakşehir sağdan geldi ancak savunmada Caner Erkin topu uzaklaştırdı.

50' Caner Erkin, itirazları nedeniyle hakem Bahattin Şimşek tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

52' Kaleci Volkan Babacan top ayağındayken Ademi ile ikili mücadeleye girdi. Ardından Başakşehir lehine faul düdüğü çaldı.

53' DİREKTEN DIŞARI! Deniz Türüç'ün ceza sahası dışından sert şutu kaleci Altay'dan sekti topu Crivelli tamamladı ancak top Altay'a çarpıp üst direkten dışarı çıktı.

56' Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Caner Erkin'in ceza alanına gönderdiği ortasında Nacer Chadli topu uzaklaştırmayı başarıyor.

57' Defansın arkasına atılan pasa hareketlenen Enzo Crivelli için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

60' GOL!!! Fenerbahçe, Marcel Tisserand'ın golü ile maçta öne geçiyor.

64' Mahmut Tekdemir, gol sonrasındaki itirazları nedeniyle hakem Bahattin Şimşek tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

67' Deniz Türüç'ün sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Altay Bayındır topa hakim olmayı başarıyor.

68' KIRMIZI KART! Başakşehir'de Rafael Thiam'a yaptığı sert müdahalenin ardından kırmızı kart gördü.

68' BİR KIRMIZI KART DA OKAN BURUK'A! Başakşehir Teknik Direktörü Okan Burak, saha kenarındaki itirazları nedeniyle kırmızı kart gördü.

73' İRFAN CAN DA ATILDI! Başakşehir'de İrfan Can Kahveci üst üste gördüğü sarı kartın ardından kırmızı kartla oyundan atıldı.

75' Fenerbahçe'de Gustavo'nun uzaktan şutu auta çıktı.

78' Ceza alanında topla buluşan Mahmut Tekdemir'in sağ çaprazdan yaptığı vuruşta top kalenin üstünden farklı şekilde auta çıkıyor.

85' GOL!!! Fenerbahçe, Luiz Gustavo'nun golü ile maçta farkı ikiye çıkarıyor.

88' GOL Fenerbahçe dördüncü golü de buldu! Mert Hakan Yandaş, ceza sahası içinden sol ayakla sert vuruşuyla skoru 4-1'e getirdi.

90' Karşılaşmanın sonuna 5 dakikalık duraklama eklendi.

Karşılaşmada son düdük geldi!

GÖKSAL GÜMÜŞDAĞ'DAN MAÇ SONU FLAŞ AÇIKLAMALAR

Süper Lig’in 14’üncü haftasında Medipol Başakşehir, deplasmanda Fenerbahçe’ye 4-1 mağlup oldu. Karşılaşma sonrası stadyum dışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Medipol Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, “Maçtan çok maalesef hakemin öne çıktığı bir müsabaka oldu. Özellikle ilk yarı zannediyorum 12’nci dakikada Gustavo’ya verilecek direkt kırmızı kartı ki VAR’da da tecrübeli hakem olmasına rağmen kırmızı kartı veremeyince, bizim oyuncuların psikolojik olarak sıkıntıya girmesini sağlamış oldu. Baktığınızda maç boyu, 90 dakika Caner diye oyuncuyu hepimiz dinliyoruz; sicilini de biliyoruz, buna rağmen 90 dakika kart çıkaramıyor. İrfan Can olunca 2 kelimeye çıkartıyorlar. Yani ben şöyle düşünüyorum; tabi Rafael’e bakıyorsunuz, bütün Türkiye gördü; değmiyor bile. ‘Niye yapıyorsunuz bunu’ diyor hakeme, kart görüyor. Fenerbahçe’ye değil sitemimiz. Maç kazanırsınız, kaybedersiniz ama keşke 11 kişiyle 4-1 yenilseydik. İlk yarı 3-4 olacak maç ama siz bu sahada adaleti sağlayamadığınız zaman, neticeye gitmiyor bu işler. Hakemin maalesef kariyeri de gösteriyor ki bu maçı kaldırabilecek bir hakem değil ki bir de seyircisiz bir maç. Buna rağmen ezildi. Hakaretler ediliyor dokunamıyor. Bu lig bu şekilde nasıl biter” diye konuştu.