Fenerbahçe nasıl tarihi fark yaptı

Fenerbahçe nasıl tarihi fark yaptı

CEVAT KOL / Yeniçağ

Farklı hedefleri olan iki takım Didi stadyumunda karşı karşıya geldi. Kaybedenlerin gemisini Karadeniz’de batıracağı (!) bir maç.. Ev sahibi Rizespor ligde kalma savaşı verirken Fenerbahçe şampiyonlar ligine katılmak  için ikincilik iddiasını sürdürmek istiyor. İki takım için çember daralıyor. Yeşil mavililerin kaybetme lüksü yok. Rizespor kümede kalması için kendi adına oynayacağı tek skorlu maça çıktı. Bırakın sahada oynayacak oyuncuları, tribünlerin bile takım ile birlikte ter dökeceği hayati bir maçtı.

Fenerbahçe için de durum farklı değil. Rizespor can derdindeyken Sarı Lacivertli takım hem ikincilikteki yerini korumak hem de 6 da 6 yaparak Trabzonspor’un sezon içindeki en fazla üst üste kazanma rekorunu egale etmek için sahaya çıktı..

Karşılaşma inanılmaz hızlı başladı.  Maçın orta hakemi Halil Umut Meler daha birinci dakika dolmadan cesur bir karara imza attı. Faul sonrası Baiano’nun yaptığı hareket sonrası kırmızı kartı gösterdi. Rizespor maça kelimenin tam anlamıyla 10 kişi başladı.  Fenerbahçe bu fırsatı iyi değerlendirdi. 9. dakikada Rossi golü atarak ev sahibi takımın hayallerini yıktı. Daha 10 dakikada her şey bitti. Fenerbahçe kalan dakikalar içinde rakibinin kanadını kıracak çok fazla bir şey yapmadı. Bulduğunun üzerine yattı..

Ta ki penaltı pozisyonlarına kadar. İki penaltı da çok konuşulur. İlk yarıda rakip 10 kişi, skor 3-0 oldu. Maç ilk yarıda bitti. Kısaca ilk yarı sarı lacivertli takımın istediği gibi sona erdi.

İkinci yarı sahaya kanadı kırık bir atmaca çıktı. Fark 4 oldu. Serdar Dursun hattrick yaptı. Gollerinde zirve yaptı. Valencia 5.gole imza attı. Artık bitse de eve gitsek dakikaları başladı. Rizespor tarih yazdı!  Skor 6 oldu.

Sezonun en farklı yenilgisini imza attılar. Rizespor ilk kez bir maçta bu sezon altı yedi.  Fenerbahçe istediğini aldı. Hem de farklı bir skorla. Rizespor’un işi mucizelere kaldı. Kısaca Karadeniz’de gemileri battı. Bu takım artık toparlamaz.

Yazarın Diğer Yazıları