Eski öğrencisi, İsmail Kartal hakkında şok gerçeği açıkladı

Eski öğrencisi, İsmail Kartal hakkında şok gerçeği açıkladı
Spor Toto Süper Lig'in ardından Ziraat Türkiye Kupası'na da havlu atan Fenerbahçe'de İsmail Kartal için çanlar çalmaya başladı.

İSA KARAARSLAN

Kulübü sezon sonuna kadar taşıması ve teknik adamlara bağlı otorite krizine çözüm olması adına takımın başına getirilen İsmail Kartal hakkında şok bir açıklama ortaya çıktı.
2018-2019 sezonunda Ankaragücü forması terleten Erdem Şen o dönem takımın teknik direktörü olan İsmail Kartal’ın oyunculardan daha az yetkisi olduğunu hatta ilk 11’i bile kendisinin seçemediğini iddia etti. 

Fenerbahçe''de 2. İsmail Kartal döneminde işler hiç de istenildiği gibi gitmiyor. Fenerbahçe dün Yukatel Kayserispor’a aldığı mağlubiyetle beraber Süper Lig’in ardından Ziraat Türkiye Kupası’nda da havlu attı. 
"Geçiş dönemi hocası" olarak kötü gidişe dur demek, takım içinde yaşanan sıkıntılar, küskünlükler, bireysel çatışmalara son vermek ve en önemlisi otorite krizini sonlandırmak adına sarı-lacivertlilere imza atan İsmail Kartal hakkında şok bir açıklama ortaya çıktı. 
2018-2019 sezonunun başında Portekiz ekibi Maritimo’dan ayrılarak Ankaragücü’ne imza atan Erdem Şen 2 Mayıs 2020’de yaptığı bir açıklamasında İsmail Kartal’ın Ankaragücü döneminde kendisinden daha yetkili oyuncular olduğunu hatta sırf bu yüzden ön libero olmasına rağmen Ziraat Türkiye Kupası maçlarında sağ bek oynadığını bunun sebebinin ise kendi mevkiisinde oynayan oyuncuların öyle karar verdikleri olduğunu söyledi. 

Erdem Şen 2020’de verdiği röportajda şu ifadelere yer verdi:
“OYNAYACAKLAR BELLİ”
“O dönem en iyi tercihimin Ankaragücü olmadığı kesin. Oynamadım paramı da alamamıştım. Ankaragücü’nde sistemi sağlam bağlamışlar. Oynayacaklar belli, oynamayacaklar belli. Para pul yok. Yalandan bir politika.”
“BAZI OYUNCULARIN HOCADAN DAHA FAZLA YETKİSİ OLUYOR”
“Türkiye’de bazı oyuncuların hocadan daha fazla yetkisi oluyor. Soyunma odasında, kulüp içerisinde… Sistemin nasıl döndüğünü anladığın zaman ister istemez ağzınla kuş tutsan da oynayamayacağını bildiğin için sıkmıyorsun artık. Umursamıyorsun.”
İSMAİL KARTAL’DAN DAHA YETKİLİ OYUNCULAR VARDI
Ankaragücü’nde oynadığı dönemde İsmail Kartal’dan daha yetkili oyuncuların olduğunu ifade eden Erdem Şen, “İsmail Kartal''ın bu duruma tepkisi olmadı mı?” sorusu üzerine“Ne diyeyim şimdi? Herkesin karakteri farklı, yani benim karakterime ters bu durum. Gerçi sistem bu Türkiye’de, böyle dönüyor bazı şeyler.”
İLK 11’İ OYUNCULAR HAZIRLIYORDU
Maçlara çıkacak ilk 11’in Teknik Direktör İsmail Kartal’ın değil oyuncuların hazırladığını iddia eden Şen, “Ankaragücü''nde kupa maçlarında sağ bek oynadım. Oynadığım maçları da fazla umursamıyordum. Niye sağ bek oynattıklarını biliyordum. Çünkü benim asıl mevkiimde oynayan oyuncular öyle karar verdiler. Yüzde 100’ümü verme şansım yoktu sakatlanırsam bana bakmazlardı. Zaten paramı vermiyorlardı. Öyle bir sistem vardı. Ben de kendimi koruma altına aldım.” dedi.

Ortaya çıkan bu açıklamanın ardından akıllara “İlk 11 çıkarmaya kadar oyuncuların tekelinde olan Ankaragücü’nde otorite sağlayamayan İsmail Kartal Fenerbahçe’de kendi istediği 11’i çıkarabiliyor mu?” sorusunu getirdi.

İlgili Haberler