Fenerbahçe’de transfer fiyaskosu!

Fenerbahçe’de transfer fiyaskosu!
Fenerbahçe’nin sezon başında büyük umutlarla kadrosuna kattığı isimler kadroda kendine yer bulamıyor. Sarı lacivertlilerin Galatasaray derbisinde çıktığı 11’de sezon başında transfer edilen sadece bir isim bulunuyordu.

Serkan TALAN / YENİÇAĞ

Spor Toto Süper Lig’de tarihinin en kötü sezonunu yaşayan Fenerbahçe’de sezon başı transfer edilen oyuncuların kadroda yer bulamaması dikkat çekti. Sarı lacivertlilerin son oynadığı Galatasaray derbisinde sezon başı takıma katılan isimlerden sadece kaleci Harun Tekin ilk 11’de kendine yer bulabildi.

Fenerbahçe sezona büyük umutlarla yaptığı transferler ile başlasa da oynadığı futbolla herkesi hayal kırıklığına uğrattı. Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 28 haftada sadece 7 galibiyet alabilen sarı lacivertliler, topladığı 33 puanla 14. sırada yer alıyor.

Fenerbahçe’de Başkan Ali Koç göreve geldikten sonra ilk olarak Sportif Direktör Comolli ile anlaşmıştı. Fransız futbol adamının direktifleri ile kadroya Ayew, Slimani, Frey, Jailson, Harun, Reyes, Tolga Ciğerci ve Berke Özer transfer edildi. Transfer için toplamda 26,74 milyon euro harcanırken, teknik direktör olarak Hollandalı Cocu gelmişti.

Sezon başından itibaren oynadığı futbolla hayal kırıklığı yaratan Fenerbahçe’de Cocu’nun görevine son verilirken, yerine Ersun Yanal geldi.

TRANSFERLER HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

Sarı lacivertlilerde yeni transferler hayal kırıklığı yaratırken, özellikle Ersun Yanal döneminde bazı oyuncular tamamen gözden çıkarıldı. Devre arasında yapılan Tolgay Arslan ve Zyc transferleri sonrası Benzia ve Jailson tamamen gözden düştü. Ayrıca Reyes İspanyol ekibi Leganes’e kiralanırken, yerine Sadık Çiftpınar geldi.

SLIMANI VE AYEW GOLE HASRET

Fenerbahçe’de gol yollarında etkili olması beklenen Slimani, Ayew ve Frey beklentilerin oldukça altında kaldı. Frey, ligde oynadığı 13 maçta sadece 3 gol atarken, Ayew ise 24 maçta rakip fileleri 5 defa havalandırabildi. Sarı lacivertlilerde eleştirilerin odağında olan isimlerden Slimani ise oynadığı 15 maçta sadece bir gol atabildi.

YENİ TRANSFERLER KULÜBEYE MAHKUM

Fenerbahçe’de devre arasında gerçekleşen transferler sonrası eleştirilerin odağındaki isimler yedek kulübesine mahkum kaldı. Orta sahaya Tolgay ve Zyc’ın gelmesinin ardından Benzia ve Jailson gözden düşen isimler oldu. Slimani’nin kötü performansı sonrası ise Soldado yeniden ilk 11’deki yerini aldı. Sarı lacivertlilerin 28. Haftada oyndığı ve 1-1 berabere kaldığı Galatasaray maçında ise ilk 11’de yer alan isimlerden sadece Harun Tekin sezon başında kadroya dahil olan isimler arasındaydı.

Fenerbahçe, Galatasaray maçına şu 11’le çıkmıştı: Harun Tekin, Dirar, Skrtel, Serdar Aziz, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Tolgay Arslan, Eljif Elmas, Valbuena, Moses, Soldado

İlgili Haberler