Fenerbahçe'deki 5'li çete

Fenerbahçe'deki 5'li çete

İsmail Kartal, Fenerbahçe''de taşları iyice yerli yerine oturttu artık. Bu son maçlarda zaten görülmüştü; Kayseri''de iyice ortaya çıktı. Kayserispor da artık takım olan Fenerbahçe''yi durduramadı.

Fenerbahçe''de bir beşli çete var! Rakiplerine bela olan bir beşli çete bu; İsmail Kartal''ın inatla yan yana oynatarak kurduğu. Orta sahada Crespo-Zajc ikilisi takımın bel kemiğini oluşturdu. Kaç ikili mücadele kazandılar dün, şaşırdım sayamadım. Arkalarındaki Kim de çetenin bir üyesi. Rossi ele avuca sığmayan oyunuyla fark yaratmaya başladı. Bir de İsmail Kartal''ın ısrarla sağ bek oynattığı Osayi Samuel''i koyuyorum onların içine. Fenerbahçe''nin takım ruhunu oluşturuyor bu beşli. Bu ruh diğer oyunculara da olumlu olarak yansıyor haliyle. Mert Hakan''daki düzelme, İrfan Can''ın güvenini kazanması, Serdar Aziz''in can siperhane oynaması, Serdar Dursun''un kapasitesinin üzerine çıkmak için varını yoğunu ortaya koyması takımın diğer artılarıydı.

Kayseri''de önce orta sahadaki üstünlüğü ele aldı Fenerbahçe. Kayserispor sahasından çıkmak isterken kaptırdığı toplarla zor durumlar yaşadı. İlk 14 dakikada iki kez baskıyla topu kazanıp pozisyon buldu sarı lacivertliler. Bunlar gol olmadı ama gelecek gollerin habercisiydi adeta.

16. dakikada da gol geldi. Rossi''nin faul atışında Kayserispor ceza alanı karıştı. Novak''ın indirdiği topa kaleci Lung son anda parmaklarının ucuyla dokundu, arka direkteki Zajc, bu sezonki 7. golünü attı.

Fenerbahçe''nin yeni golleri beklenirken, Kayserispor yaklaştı gole. Oyunla değil, bireysel bir vuruşla. Frikik atışında Emrah Başsan topa öyle bir vurdu ki; tam 90''dan kaleye girecekken, Altay farkını gösterdi burada. Topu müthiş çıkardı. Hatta direğe çarpıp, sakatlık tehlikesi de yaşadı. Bu kurtarış maçın kırılma anlarındandı.

Ama oyunda üstünlüğü apaçık ortadaydı Fenerbahçe''nin. 45''te İrfan Can''ın ceza alanı içindeki Rossi''ye nefis pası vardı. Rossi bu topu göğsüyle aldı, yere düşürmeden nefis vurdu. Lung''un müdahelesine rağmen ağlara giden top, Rossi''nin kalitesinin de bir kanıtıydı.  

İkinci yarıya Hikmet Karaman, hamleler yaparak başladı. Abdulkadir Parmak ile Cardoso''nun yerine Bartolacci ve Mustafa Pektemek''i aldı. Ama bu değişiklikler de sahadaki görüntüyü değiştirmedi.

54. dakikada bu kez İrfan Can çıktı sahneye. Müthiş bir gol attı. Alkışlanacak cinstendi.

Maçın son bölümünde Kayserisporlu taraftarların alkışı vardı Fenerbahçeli futbolculara. Kendi takımlarını da protesto ediyorlardı sanırım böylece.

Maç 3-0 bitecek sanılırken, İsmail Kartal, "Benim kenarda da yıldızlarım var" diyerek değişiklikler yaptı. Arda Güler''i de aldı oyuna. O da 90+3''te öyle güzel bir gol attı ki... Ben Fenerbahçe''nin de Türk futbolunun da geleceğiyim diyordu. Gerçi bugünü de olabilir artık; yaşına bakmayın top ayağına geldiğinde devleşiyor çünkü.

Fenerbahçe, havalı bir galibiyet aldı Kayseri''de, maç fazlasıyla da ikinci sırada şimdi. Kayserispor ise direnemedi. Kayserispor''a geçmiş olsun, Fenerbahçe''ye de tebrikler diyerek bitirelim yazıyı.

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları