Fenerbahçe’den kritik galibiyet!

Fenerbahçe’den kritik galibiyet!
Spor Toto Süper Lig’in 31. Haftasında Fenerbahçe deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaştı. Karşılaşmayı 3-1 mağlup eden sarı lacivertliler, düşme hattından kurtuldu.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında Kasımpaşa’ya konuk oldu. Süper Lig’de tarihinin en kötü sezonunu geçiren ve 4 haftadır galibiyet yüzü göremeyen sarı-lacivertliler, Kasımpaşa'yı 4-1'le geçti. Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda oynanan maçta Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri Eljif, Valbuena ve Soldadokaydetti. Kasımpaşa'nın tek golü ise Neustadter'den (KK) geldi.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe, puanını 37'ye yükseltti ve 12. sıraya yerleşti. 38 puanda kalan Kasımpaşa ise 10. sırada yer aldı.

Gol perdesini Kasımpaşa açtı. Neustadter'in geri pasında Harun Tekin'in büyük hatasında top Fenerbahçe ağlarıyla buluştu ve Kasımpaşa 1-0 öne geçti.

Maçın 20. dakikasında Fenerbahçe'de Fenerbahçe'de Valbuena'nın kale ağzına yaptığı ortada Eljif Elmas kafayı vurdu ve topu ağlarla buluşturdu. Eljif Elmas'ın ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayılan golü, VAR incelemesi sonrası verildi. Hakem Halis Özkahya, orta noktayı gösterdi ve Fenerbahçe 1-1'i yakaladı.

67. dakikada Veysel Sarı'nın müdahalesiyle Soldado, ceza yayı içinde yerde kaldı. VAR incelemesi sonrası hakem Halis Özkahya, Veysel Sarı'ya sarı kart gösterdi. Fenerbahçe lehine tehlikeli bölgeden serbest vuruşu verdi. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Valbuena, kaleci Scuffet'i avladı ve Fenerbahçe'yi öne geçirdi.

Fenerbahçe, 73. dakikada Soldado ile 3. golü buldu. Mehmet Ekici sol kanattan pasını kale ağzına gönderdi ve Soldado topu ağlarla buluşturdu. Ancak pozisyonun ardından ofsayt bayrağı kalktı.Hakem Halis Özkahya, VAR incelemesi sonrası gol kararı verdi. Fenerbahçe 3-1 öne geçti.