Fenerbahçe'den tarihi zafer

Fenerbahçe'den tarihi zafer
Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Final ilk maçında Litvanya'nın Zalgiris takımını 76-67 yenen Fenerbahçe Doğuş, finale yükseldi.

THY Euroleague’de Final Four mücadelesi başladı. Son şampiyon Fenerbahçe Doğuş, yarı finalde sezonun sürpriz ekiplerinden Zalgiris Kaunas’ı 76-67’lik skorla mağlup etti ve adını peş peşe üçüncü kez bir numaralı kupada finale yazdırdı.

Üst üste dördüncü kez Final Four’da yer alan Fenerbahçe, karşılaşmayı baştan sona üstün götürürken Bobby Dixon özellikle Zalgiris’in farkı kapattığı üçüncü çeyreğin sonu ve son çeyreğin başında maça damga vurdu. Dixon, 19 sayıyla yıldızlaşırken, savunma katkısının yanında hücumda da etkileyici bir performans sergileyerek 16 sayı kaydeden Gigi Datome de galibiyetin mimarlarından biri oldu.

Euroleague döneminde ilk kez Final Four’a yükselen Zalgiris Kaunas’ta ise Kevin Pangos’un 16 sayılık performansı yenilgiyi önlemeye yetmedi. Adını finale yazdıran Fenerbahçe’nin rakibi 22.00’de CSKA Moskova ile Real Madrid’i karşı karşıya getiren maçla belli olacak.

Fenerbahçe ile rakibi pazar günü saat 22.00’de kozlarını paylaşacak. Fenerbahçe Belgrad’dan kupa ile ayrılırsa, Euroleague döneminde Maccabi Tel Aviv (2003-04 ve 2004-05) ve Olympiakos’tan (2011-12 ve 2012-13) sonra Euroleague döneminde üst üste ikinci şampiyonluğunu elde eden üçüncü takım olacak.