Fenerbahçelileri kahreden istatistik

Fenerbahçelileri kahreden istatistik
Çaykur Rizespor-Fenerbahçe maçının ilk 45 dakikasını ev sahibi Rizespor 3-0 önde kapatırken, koşu istatistikleri dikkat çekti.

Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında Fenerbahçe, Çaykur Rizespor’a konuk olurken ilk yarıyı ev sahibi 3-0 önde kapattı. Fenerbahçe özellikle ikinci golden sonra oldukça dağınık bir görüntü çizerken devre arasında yayıncı kuruluşun paylaştığı bir istatistik maçın gidişatı hakkında ortaya çıkardığı durumla dikkat çekti.

İlk yarıda yüzde 52’ye yüzde 48 topa daha fazla sahip olan taraf Fenerbahçe’yken isabetli pas sayısında da Fenerbahçe sadece 185’e 173’le öndeydi. Topa hakim olma konusunda dengede giden karşılaşmada farkı yaratan ise koşu mesafeleri oldu.

Çaykur Rizespor’un en çok mesafe kateden ilk 5 oyuncu 5.35 km kaydederken Fenerbahçe’nin en çok mesafe kateden ismi Hasan Ali Kaldırım ise 5.37 km’ye imza atarak Rizespor’un 5. en çok mesafe kateden oyuncusunu sadece 20 metrelik bir farkla geçebildi.

İLGİNÇ İSTATİSTİK

Maçta ilginç bir istatistik de dikkat çekti. İlk 6 haftada 5 gol atabilen Rizespor, 45 dakikada üç gol attı! Fenerbahçe ise 141 maç sonra ilk kez ilk yarıda kalesinde üç gol gördü. Aynı zamanda Fenerbahçe, tüm kupalarda Okan Buruk ile karşılaştığı son dört maçın tamamını kaybetti; bu maçlarda Okan Buruk’un takımları 10 gol attı.

Müsabakanın ardından ise ortaya ilginç bir görüntü çıktı. Fenerbahçe, 7 hafta sonunda 6 gol atıp 10 gol yerken, Süper lig’de -4 ile en kötü averaja sahip üçüncü takım (BB Erzurumspor -6, Aytemiz Alanyaspor -5) durumuna geldi.

Çaykur Rizespor’un ilk devrede en çok mesafe kateden ilk 5 oyuncusu:

Boldrin: 5.50

Aminu: 5.49

Muriqi: 5.46

Samudo: 5.36

Musa: 5.35 (km)

Fenerbahçe’nin ilk devrede en çok mesafe kateden ilk 5 oyuncusu:

Hasan Ali: 5.37

M. Topal: 5.20

Benzia: 5.18

Jailson: 5.17

Şener: 5.08 (km)

İlgili Haberler