Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Daniel Guiza'dan şaşırtan karar

Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Daniel Guiza'dan şaşırtan karar
3 dönem Fenerbahçe forması giyen Daniel Guiza, 41 yaşında Atletico Sanluqueno ile sözleşme yeniledi.

Daniel Guiza 41 yaşında olmasına rağmen futbol kariyerine devam ediyor.

İspanya 4. Lig ekibi Atletico Sanluqueno, deneyimli golcünün sözleşmesini bir yıl daha uzattı.

2008-2011 ARASINDA FENERBAHÇE''DE OYNAMIŞTI

Fenerbahçe''nin 2008''de 14 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Mallorca''dan renklerine kattığı deneyimli golcü, 2011''e kadar sarı-lacivertli formayı giymişti.

DANIEL GUIZA KİMDİR?

Daniel Güiza 27 yaşında Mallorca ile La Liga''nın en çok gol atan oyuncusu oldu. Ardından İspanya milli takımının Euro 2008''i kazanmasına yardımcı oldu ve kısa bir süre sonra Türkiye''de Fenerbahçe ile sözleşme imzaladı.

Guiza, 8 Temmuz 2008''de Fenerbahçe''ye 14 milyon Euro''ya dört yıllık sözleşme ile imza attı.

Fenerbahçe''de ilk sezonuna kötü başlayan Güiza sezonun ilk yarısını 4 golle kapattı.

Sezonun sonuna doğru açılan İspanyol golcü sezonun son 6 maçında 6 gol atarak sezonun son haftalarında iyi bir performans ortaya koydu. İkinci sezonunda Luis Aragonés''ten boşalan koltuğa Christoph Daum''un getirilmesiyle yeni bir şans yakalayan Güiza, ligi 11 golle Türkiye Kupasını ise 4 gol ile kapayarak yine bekleneni veremedi.

Fenerbahçe''de geçirdiği ilk sezonun ardından adı her transfer döneminde gazeteler tarafından satılacak futbolcular arasında gösterilen Güiza, 2010-2011 sezonunun bir kısmını sakat olarak geçirdi.

Güzia 2011-2012 sezonuna kadar Fenerbahçe ile Türkiye''de çıktığı 62 Süper Lig maçında 23 gol, 15 Türkiye Kupası maçında 6 gol ve de 1 kez çıktığı Süper Kupa maçında 0 gol ile toplamda Fenerbahçe ile Türkiye''de çıktığı 78 maçta 29 gol kaydetti.