FETÖ elebaşına sahip çıkan AKP'li Pamukkale Belediye Başkanı'ndan kadın mimarlara skandal hareket

FETÖ elebaşına sahip çıkan AKP'li Pamukkale Belediye Başkanı'ndan kadın mimarlara skandal hareket
AKP'li Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Pamukkale Köyü DEGİAD Fikir Projesi kapsamında ödül kazanan kadın mimarların ödüllerini vermedi. Orki’nin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e sahip çıktığı ortaya çıkmıştı.

Denizli Genç İş İnsanları Derneği (DEGİAD) tarafından 2019''dan beri yürütülen Pamukkale Köyü DEGİAD Fikir Projesi''nin lansmanı’ndan skandal olay meydana geldi.

Halk TV’nin bilgilerine göre, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (DESİAD) Başkanı İbrahim Şenel, Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanı Özlem Durdu Kabel, Denizlili iş insanları ve davetlilerin katılımı ile gerçekleşen ödül töreninde ödül kazanan proje sahiplerine plaketlerini vermek üzere sahneye davet edilen Pamukkale Belediye Başkanı Örki, iki kadın mimarın ödülünü vermek istemeyince program akışı değiştirildi.

KADIN MİMARLARA ÖDÜLLERİNİ VERMEDİ

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki''nin bu tavrı üzerine sahneye davet edilen Ece Gizem Şimşek ve Güncesu Yücel isimli kadın mimarların ödülünü başka bir kadın görevli verdi.

Daha sonra sahneye çıkan Başkan Örki, diğer erkek mimarların ödüllerini takdim ederek onlarla birlikte fotoğraf çektirdi. Ancak katılımcıların ve kameraların karşısında yaşanan olayın garipsendiğini fark eden Başkan Örki, sahnede gördükleri muamele karşısında ne olduğunu anlamakta güçlük çeken kadın mimarları daha sonra ellerini sıkarak kutladı.

FETÖ ELEBAŞINI DESTEKLEMİŞTİ

Öte yandan ODAtv Orki’nin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e sahip çıktığını öne sürmüştü. Haberde yer alan bilgilere göre, 2011 yılında CHP Denizli Merkez İlçe Teşkilatı seçimler için afiş hazırlatmıştı. 2011 yılındaki genel seçimler için hazırlanan afişte, FETÖ lideri Fethullah Gülen’in siyah dumanlar içinde eleştirel bir karikatürü de bulunuyordu. O dönem partisinin Denizli İl Başkanı olan, AKP Pamukkale Belediye Başkan adayı Avni Örki, afişe tepki göstererek FETÖ lideri Gülen’e şu sözlerle sahip çıkmıştı:

“Fethullah Gülen Hocaefendi’nin, memleket sevdası uğruna hizmet ettiğini herkes kabul etmiş durumdadır. Hakkında açılmış davalardan beraat ettiğini biliyoruz. Dünyada Türkçe konuşulması için mücadele verdiğini biliyoruz. Bu konuda mücadelesini bütün halkımız kabul etmiş, benimsemiş ve takdirle karşılamıştır. Sayın Gülen’in başlatmış olduğu bu hareketin, hemen hemen bütün partiler tarafından kabul gördüğü kanaatindeyiz. CHP, dünyanın her yerinde Türkçe konuşulması konusunda yapılan çalışmalara tahammülsüz olduğunu bir kez daha ispatlamıştır. Biz bunu acıyla ve üzüntüyle karşılıyoruz.”

İlgili Haberler