FETÖ'nün 'Dijital Bölge İmamı' tutuklandı

FETÖ'nün 'Dijital Bölge İmamı' tutuklandı
Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar sürüyor. Soruşturma, örgütte "Dijital Bölge İmamlığı" diye bir pozisyon bulunduğunu da ortaya çıkardı.

Darbe girişiminin ardından başlayan "Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması" (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında pek çok ilde gözaltı ve tutuklamalar sürüyor. Gözaltına alınan ve tutuklananlar arasında vali yardımcıları, kaymakamlar ve emniyet yetkilileri de bulunuyor. Muğla'da tutuklananlar arasında örgütün "Dijital Bölge İmamı" olduğu ileri sürülen bir öğretmen de bulunuyor.

DÜZCE: 25 adliye çalışanı tutuklandı

Düzce merkezli üç ilde yapılan operasyonda gözaltına alınan 25 adli personel tutuklandı. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında FETÖ ile bağlantısı olduğu tespit edilen A.T, S.G, R.D, Y.S.K, R.D, Y.K, F.K, İ.D, İ.Ş, S.A, E.D, A.A, Ü.A, M.G, M.K, H.Y, F.B, M.A.A, Y.B, U.B, C.K, Ş.A, F.T, Y.K. ve M.S.Y'nin savcılıktaki sorguları tamamlandı.

Çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan 20'si zabıt katibi, 3'ü mübaşir, 2'si teknisyen 25 şüpheli, daha sonra cezaevine götürüldü. FETÖ ile bağlantısı olduğu tespit edilen 25 kişi, Düzce, Bartın ve Zonguldak'ta polis ekiplerince yapılan operasyonda gözaltına alınmıştı.

Adreslerinde yapılan aramalarda bazı belge ve dokümanlara el konulan bu kişiler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti.

Ayrıca kentte yürütülen soruşturma kapsamında şu ana kadar 538 kamu personelinin açığa alındığı, bunlardan 90'ının tutuklandığı bildirildi.

Bu kişiler arasında 2 vali yardımcısı, 1 kaymakam, 46 hakim, savcı, memur, Düzce Üniversitesinde görevli 71 idari ve akademik personelin yanı sıra İl Jandarma Komutanlığında görevli bir üsteğmen ile İl Emniyet Müdürlüğünde 67 kişi de bulunuyor. Ayrıca görevden alınan ve tutuklananlar arasında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde, İl Müftülüğünde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde, İl Defterdarlığında, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde, Orman İşletme Müdürlüğünde, İl Halk Sağlığı Müdürlüğünde, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinde, İl Özel İdaresinde, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğünde, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Tarım Kredi Kooperatifi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Düzce Belediyesi, Cezai İnfaz Kurumu, Cumayeri Belediyesinde, Gölyaka Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği çalışanları ile 1 muhtar da var.

GAZİANTEP: 1 iş adamı tutuklandı

Gaziantep'te gözaltına alınan iş adamı Bilal Çeker tutuklandı. İş adamı Çeker, örgüte finansman sağlamakla suçlanıyor. Çeker'in yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Özel Primer Hastanesinin SGK anlaşması, bu yılın başında FETÖ/PDY'ye finansman kaynak sağladığı gerekçesiyle iptal edilmişti. Hastaneye 15 Temmuz darbe girişiminin ardından el konulmuştu. Söz konusu hastane, şu an Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mücahitler ek hizmet binası olarak hizmet veriyor.

İZMİR: 90 okul, 55 yurt, 23 eğitim kurumu kapatıldı

İzmir'de kapatılan okul sayısı 90, yurt sayısı 55, diğer eğitim kurumları sayısı 23'e yükseldi.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye göre kapatılan eğitim kurumlarına ilişkin internet sayfasındaki listesini güncelledi. FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan kurumların isimlerinin yer aldığı listeye göre İzmir'de kapatılan okul sayısı 90'a çıktı. Ayrıca şu ana kadar kapatılan yurt sayısı 55, etüt eğitim merkezi ve yabancı dil kursu gibi diğer eğitim kurumlarının sayısı da 23 oldu.

KARABÜK: 3 kişi tutuklandı

Karabük'te gözaltına alınan 3 kişiden biri tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, polis ekiplerince gözaltına alınan Karabük Safranbolu İşadamları Derneği (KASİAD) Başkanı Ahmet Ramazanoğlu, savcı U.S.T. ve hakim N.T, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan Ramazanoğlu, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Diğer iki şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KAYSERİ: 37 polis tutuklandı

Kayseri'de gözaltında bulunan 45 polisten 37'si sevk edildikleri nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı. 8 polis de adli kontrol koşulu ile serbest bırakıldı. Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleninin yürüttüğü FETÖ/PDY darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına 45 polis, yaklaşık 20 saat savcılara ifade verdikten sonra tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeyle gönderildi. Polislerden 37'si çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

KOCAELİ: 27 kişi tutuklandı

Kocaeli'de gözaltına alınan 34'ü polis 36 kişiden 27'si tutuklandı. Tutuklananlar arasında terör örgütünün şubelerden sorumlu 2 "imamı" da bulunuyor. Tutuklananlar aralarında komiser ve komiser yardımcılarının olduğu 25 polis tutuklandı. 3 kişi adli kontrolle serbest kalırken, 6 kişi ise serbest kaldı. 2 imanın polis olmadığı belirtilirken, tutuklananlar cezaevine götürüldü.

MUĞLA: Biri 'Dijital Bölge İmamı' 4 kişi tutuklandı

Muğla'da 2 polis memuru ve 2 öğretmen tutuklandı. Gözaltına alınan Muğla Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurları Ersin Sekmen ve Muhitten Köklü ile meslek lisesi öğretmeni Mehmet Necip Yakup ve özel bir kolejde öğretmenlik yapan örgütün "dijital bölge imamı" Tuncay Şefkat, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığındaki sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan bu kişiler tutuklandı.

UŞAK: Vali Yardımcısı ve kaymakam gözaltına alındı

Uşak'ta Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ve Karahallı Kaymakamı Hakkı Başhan, polis tarafından saat 22.00 sıralarında gözaltına alındı. Emniyete götürülen Ertekin ve Başhan'ın işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.