"FETÖ'ye yıllarca yardım eden AKP'nin aymazlığı"

"FETÖ'ye yıllarca yardım eden AKP'nin aymazlığı"
15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıl dönümünde eski bir konuşmasını hatırlatan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, "FETÖ'ye yıllarca yardım eden AKP'nin aymazlığı sonunda ülkemizi felaketin eşiğine getirdi" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, 15 Temmuz darbe girişiminin 3. Yıl dönümünde dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Habertürk’te katıldığı bir programdaki konuşmalarını hatırlatan Özdağ, paylaşımına "Bugün 15 Temmuz. Devlete karşı komplo kuran FETÖ'ye yıllarca yardım eden AKP'nin aymazlığı sonunda ülkemizi felaketin eşiğine getirdi.Bu felaketin gerçekleşmesini engelleyenler yıllarca AKP-FETÖ işbirliğinin hedefindeki Türk subayları oldu" notunu düştü.

Ümit Özdağ’ın söz konusu açıklamaları ise şu şekilde:

"Millete karşı ve devlete karşı suç işlenmiştir. Devletin kurumları FETÖ’ye açılmış ve FETÖ’nün bu kurumları işgal etmesine yıllarca yardımcı olunmuş, müsaade edilmiştir. Türk ordusunun bel kemiğinin kırılmasına müsaade edilmiştir, destek verilmiştir.

Bazı şeyleri kamuoyu önünde konuşmuyoruz. Bunları hükümette biliyor biz de biliyoruz. Hiç olmazsa bu terör meselesi milli bir meseledir ve FETÖ son bin senede bu coğrafyada Türk devletinin karşı karşıya kaldığı Türk devleti deyince Selçuklu’yu kastediyorum, Osmanlı’yı kastediyorum ve Türk Cumhuriyeti’ni kastediyorum. Rejimler, hanedanlar değişebilir ama devlet tek devlettir o da Türk devletidir. FETÖ en büyük iç düşmandır."