Flaş... Flaş... Seferihisar yanıyor! İtfaiye çaresiz!

Flaş... Flaş... Seferihisar yanıyor! İtfaiye çaresiz!
İzmir'in Seferihisar ilçesinde, Tepecik Mahallesi Haritacılar Sitesi'nde yangın çıktı. Vatandaşlar, itfaiyenin yangın söndürme noktasında yetersiz kaldığına dikkat çekip tepki gösterdi.

İtfaiye, yangına müdahale etti fakat soğutma çalışmasını tamamlamadan olay yerinden ayrılınca yangın tekrar başladı. Vatandaşların yeniden çağrıda bulunmaları sonrası itfaiye ekipleri, yangın alanına gelip tekrar müdahale etmeye başladı.

Öte yandan bölge halkı, itfaiye ekiplerinin yangın söndürme noktasında yetersiz kaldığına dikkat çekip tepki gösterdiler. İkinci kez çağrılan ekiplerin adres sormaları ve önce yanlış adrese gitmeleri vatandaşların öfkesine yol açtı.

Bölge halkından Ayşe Filizler, itfaiye ekipleri için "İkinci kez çağırdığımızda beni adres için arıyorlar, düşünebiliyor musunuz? Ve navigasyonla bizim evin arkasına geldiler. Az önce yangından dönen arkadaşlarınızdan yer bildirimi de mi alamadınız?" ifadeleri ile tepkisini dile getirdi.

Söz konusu yangının, meşelik alana bırakılan çöplerden kaynaklandığı iddia edildi. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangının kontrol edilemeyerek yerleşim alanını sardığı ve yangının güçlükle kontrol altına alındığı kaydedildi.

Bölge halkı, büyük bir tehlike atlattıklarını ifade edip, gerekli birimlere şikayette bulunacaklarını belirttiler.

Yangında zarar gören araziler ise saniye saniye kaydedildi.

ascdvfghjkl.jpeg

whatsapp-image-2020-06-25-at-14-50-42.jpeg