Flaş İstanbul'da yağmur fena yağıyor. Hangi ilçeler risk altında. Sel taşkınlarına dikkat

Flaş İstanbul'da yağmur fena yağıyor. Hangi ilçeler risk altında. Sel taşkınlarına dikkat
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul için yaptığı sağanak yağış uyarısı saat 18.00'da gerçekleşti. İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki bazı ilçelerde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkilerken, tek teselli barajların yağışlarla dolmaya başlayacak olması. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sel baskınlarına karşı vatandaşları uyardı.

İstanbul'da beklenen yağış başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günler öncesinden uyardığı sağanak yağış saat 18.00'da İstanbul'a yağmaya başladı. Özellikle Avrupa Yakası'nda etkili olan yağış, bazı ilçelerde çok etkili oldu.
Yetkililer, sel uyarısı yaparak özellikle giriş ve bodrum katlarda oturanların dikkatli olmaları konusunda uyarısında bulundu. Meteoroloji yağmurun metrekareye 75 kilogram yağacağını açıkladı. Kuvvetli yağışın yarın sabah saatlerinde bitmesi bekleniyor. 
Yağışların yarın da devam edeceğini belirtti. Sağanak yağış, mega kentin her iki yakasında da etkili oluyor.

erihv37xmacsjlv.jpg
4 GÜN BOYUNCA ETKİLİ OLMASI BEKLENİYOR
Soğuk havanın da etkisiyle birlikte İstanbulluların aylardır hasret kaldığı kar yağışının da etkili olması bekleniyor. Cuma günü öğle saatlerinin ardından kar yağışı Pazartesi günü akşam saatlerine kadar devam edecek.
29 İL İÇİN SARI UYARI
Meteoroloji öte yandan, gece geç saatlerden itibaren fırtınanın yurdun iç kesimlerine yayılacağını duyurdu. Söz konusu fırtına, Ege Bölgesi, Akdeniz Bölgesi’nin batı kısımları ve İç Anadolu’da etkili olacak.

hava-009.jpghava-harsta.jpg
9f83903c77a8d446c17eb2823fdc931a.jpg3288f31cec0a622a1e36e1773385302a.jpg