Florida'da aşı yerine antikor tedavisi!

Florida'da aşı yerine antikor tedavisi!

Florida eyalet valisi DeSantis, aşı olmayı reddettikleri için işten kovulmakla tehdit edilen New York Belediyesi''nin 46 bin çalışanını beş bin dolar tazminat vererek işe alabileceğini açıkladı!

DeSantis, ülke genelindeki kolluk kuvvetlerine de benzer bir çağrı yaptı.

Washington Times''tan Kelly Sadler''ın haberine göre Florida şu anda ABD''de en düşük vaka oranına sahip eyalet durumunda.

ABD Başkanı Biden ise Florida''da DeSantis tarafından yoğun bir şekilde desteklenen monoklonal antikor tedavisi desteğini yarıya indirdi. Florida''da şimdiye kadar 130 binden fazla hastaya, hastaneye yatırılmadan monoklonal antikor tedavisi uygulandı ve hepsi iyileşti.

***

Monoklonal antikor tedavisi, hastalığı geçiren kişiden elde edilen en güçlü antikorun laboratuvarda çoğaltılması ve hasta kişilere verilmesi şeklinde uygulanıyor. Antikorlar, virüsün sağlıklı hücrelere girişini engelliyor, böylece hastanın bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Trump''ın tedavisinde de başarıyla uygulanan bu yöntem, doğru antikor hücresinin seçiminin çok zaman alması ve bu sebeple pahalıya mal olması bahanesiyle ABD veya dünya genelinde uygulanmıyor! Bazı ülkelerde uygulanan plazma tedavisine ise tek bir antikor değil farklı antikorlar çoğaltılarak hastaya veriliyor.

Reuters''in haberine göre monoklonal antikor tedavisi, bazı kanser türleri de dahil çeşitli hastalıklarla mücadelede 1980''li yıllardan beri kullanılıyor.

ABD merkezli ilaç şirketi Eli Lilly tarafından üretilen bir Covid-19 monoklonal antikoru, 2020 yılının Ekim ayında hastalanan Donald Trump''ın tedavisinde de yine Amerikan Regeneron şirketi tarafından hazırlanan iki antikorlu bir ilaçla birlikte kullanılmıştı.

Deutsche Welle''nin haberine göre Almanya hükümeti 487 milyon dolar ödeyerek 200 bin doz monoklonal antikor stokladı ve üniversite hastanelerinde denemeleri başlattı.

Almanya, aşı teminindeki eksikliği monoklonal antikorlara dayalı yeni bir ilaçla telafi edeceğini, nüfusunu bu tedaviyle korumaya çalışacağını açıkladı.

***

Washington Times''tan Alex Swoyer''in haberine göre ordu mensupları, federal işçiler ve hükümet müteahhitlerinden oluşan bir grup, Biden''ın kamu hizmeti yapanlara aşı zorunluluğu getirmesine karşı Florida''da toplu dava açtı,

Biden''ın talimatına göre, Deniz Kuvvetleri mensuplarının 28 Kasım''a kadar Kara ve Hava Kuvvetleri mensuplarının 15 Aralık''a kadar aşılanması gerekiyor. Sahil güvenlik ve federal çalışanların da 22 Kasım''a kadar süreleri var.

Davada ise yürütmenin durdurulması ve ihtiyati tedbir kararı alınması talep edildi. Duruşma tarihi 15 Kasım olarak belirlendi

Başka bir federal işçi grubunun da ABD Columbia Bölgesi Bölge Mahkemesi''nde bekleyen bir davası var. Mahkemeden ülke çapında bir ihtiyati tedbir kararı çıkarması talep edildi.

***

Türkiye''yi yöneten kadro ise aşı ve iklim konusunda küresel dayatmaları harfiyen uyguluyor. Öyle ki Çevre Bakanlığı''nın adı "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı" diye değiştirildi! Paris İklim Andlaşması onaylandı. Derken Tayyip Erdoğan, "Bir süredir müzakereleri yürütülen, ülkemize Yeşil İklim Fonu''ndan 3 milyar 157 milyon dolar kaynak sağlanmasıyla ilgili mutabakat zaptının geçtiğimiz günlerde imzalandığının müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum." dedi.

Bu para, tarım ve hayvancılıkta yeni dayatmaların pilot bölge olarak önce Türkiye''de uygulanacağını gösteriyor. Zira parayı veren düdüğü çalar! Bu süreç, büyükbaş hayvanların uydurma bir sebeple itlaf edilmesi gibi girişimlere, su kaynaklarının kullanımına sınırlama getirilmesine, dolayısıyla tarım üretimin azalmasına ve gıda krizine kadar gider. Su ve gıdayı kısıtlarsanız, dünya nüfusu azalır! Aşıların hedefi de son olarak Fethiye''de görülen Bill Gates''e göre dünya nüfusunu azaltmak değil miydi? İnanmayan, birazcık araştırsın!

Yazarın Diğer Yazıları