AKP'de Süleyman Soylu krizi

AKP'de Süleyman Soylu krizi
AKP, MYK'da "Furkan Vakfı" tartışmaları yaşandı. Bazı AKP üyeleri, "Devlet orantısız güç uygulayamaz." diyerek tepki gösterirken Bakan Soylu "Net provokasyon” diyerek itiraz etti.

Furkan Vakfı müdahalesi MYK'da sert tartışma çıkardı

AKP''nin MYK toplantısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık etti. "Furkan Vakfı" toplantıda tartışmalara neden oldu. İçişleri Bakan Süleyman Soylu bazı MYK üyelerinin "Devlet orantısız güç uygulayamaz" tepkisine "Net provokasyon" diyerek tepki gösterdi.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre "polisin sert müdahalesinin yanlış olduğunu" ve Devlet orantısız güç uygulayamaz" tepkisine MYK toplantısında bulunan İçişleri Bakanı Soylu''nun “Furkan Vakfı üyelerinin siyasi saiklerle öne çıktığı, eylemin de net şekilde provokasyon olduğu" tepkisini gösterdi.

Soylu’nun toplantıda, “bu vakfın dini değerleri suiistimal ettiğini” de anlattığına ve “bakanlığın yaptığı araştırmalarda Kuytul’un dış odaklarca da desteklendiği” bilgisini verdiğine işaret edildi. Toplantıda ayrıca muhalefetin “bu vakıf eylemi ve 28 Şubat süreci üzerinden hedef alındığı” da anlatıldı.

Öte yandan toplantıda İçişleri Bakanlığı’nın eylemindeki “türbanlı polisin türbanlı bir başka kadına yönelik şiddetine” ilişkin görüntülerdeki polis hakkında işlem yürüttüğü ve “bu görüntünün de provokasyon amaçlı bilinçli servis edilip edilmediğini de incelediği” iddia edildi.

İlgili Haberler