O ağzındaki bandı hiç çıkarma Toroğlu

O ağzındaki bandı hiç çıkarma Toroğlu

İşte size bir örnek!
Hakem emeklisi, şu ya da bu şekilde kapağı attığı televizyon kanallarında kendisine ulaşan, biat eden, “en büyük sensin!” diyenler dışındaki tüm hakemleri karalayan, aşağılayan Erman Toroğlu… Kendi de yazmamış, yazamaz zaten, iki kelimeyi bir araya getirip sıralamak kolay mıdır! Yazdırmış işte!
Yazdırmakla da bitmiyor, kitap satılacak, reklam yapmak lazım, para kazanmak için bunlar olmazsa olmaz! Nasıl reklam olur? Birini karala. Sıradan biri olmasın ama…
Ünlü olsun, ona atılan iftira ses getirsin! 
Kim olur? Şenol Güneş mesela.. her fırsatta aşağılamaya çalıştığı, karaladığı Şenol Güneş işte!
Belge yok, bilgi yok. Yarım asır önceki dedikoduyu al gündeme taşı. Bir kaleci olarak gol yemediği maçta “şike yaptı!” Dikkat edin teşvik primi değil, şike! Gol yememek için değil gol yemek için verilmiş bir de!
Şenol Güneş, kendisini mahkemeye vermiş, elinden o kadarı geldi.
Avukatı belgelerle davayı açmış.
Erman Toroğlu hemen ağzına bant vurmuş!
Bir de kendi geçmişine baksa halbuki!
Aktif hakemliği dönemi ortada. Trabzonspor - Beşiktaş maçında Avni Aker’de taraftarı germek için neler yaptığını bilmeyen yok. İyi ki onun hakemliği döneminde VAR yoktu. Yönettiği bir maçı mercek altına alıp VAR sistemi ile inceleyin sezonu değil maçı bitiremez. Amatör maçlara çıkarmazlar! Saha içindeki bu zihniyet sonrasında ekranlara çıkınca ruh halini ortaya koydu. Elinde sopa hakem camiasına ve kulüplere ayar çekmeye başladı. Dışlandığı kulüpleri yazmaya gerek yok. Boyalı saçlar, duvar saatli kollar elinde asası ile pardon sopası ile ligin kazanının altına hep kömür attı!
Toroğlu kitabın değirmenine su taşıyacak argüman bulamayınca Şenol Güneş’in kayığına tutunmaya çalıştı.
Yemezler Toroğlu 
Kimse sana müslüman mahallesinde salyangoz sattırmaz! Şike mevzusuyla alakalı kitap yazacaksan son 15 yılı yaz da görelim.  
Tavsiyem ise; ağzındaki o bandı hiç çıkarma. Ülke futbolu kavgadan, kaostan ve argodan kurtulmuş olur.
Ah Emile Zola ah! Siz ki roman, drama, şiir ve eleştiriyi içeren muazzam miktarda eserle dünya edebiyatına damga vurmuş bir dahisiniz, sizi bile böyle ofsayta düşürür bu kafalar… oysa ki ne güzel söylemiştiniz:
İnsanlık yalanı ve adaletsizliği kılıçla değil, kitapla yenecektir.”

 

Yazarın Diğer Yazıları