Cevat Kol Rizespor'un umutları nasıl yeşertti

Cevat Kol Rizespor'un umutları nasıl yeşertti

Haftalar ilerledikçe hedefleri olan takımlar için çember daralıyor. Kaybedilen her puan altın değerinde. Üstelik birer puanların tarafları mutlu etmediği haftalara girildi. 

İki takım da ideal kadroları ile sahada yer aldı. Deplasman karnesi çok kötü olan ve evinde topladığı puanlarla bugüne gelen Yeşil mavililer, sahalarındaki olumlu tablosunu devam ettirip umutlarını ilerleyen maçlara taşımak için sahaya çıktı.. 

Ev sahibi takım karşılaşmaya istekli başladı. Daha çok gol isteyen takım düşüncesi ile mücadele etse de,  gol pozisyonlarını konuk takım kalesinde olgunlaştıramadı. Konyaspor rakibinin ruh halini iyi analize etmiş. Üç puanı isteyen takımın sabırsız olacağını bilen Konyaspor oyunu rölantiye alıp rakibini bir dalgakıran gibi etkisiz hale getirdi. Kontratakla gol aradı. İstediği golü ise  Bytygi ile buldu.

Yeşil mavililer golü kalesinde gördükten sonra vites büyüttü. Nitekim ilk yarının son bölümünde Bolasie ile beraberliği yakaladı. İlk yarı karşılıklı gollerle sona erdi. Rizespor’un tribünlerine bakınca üzülmemek elde değil. Boş tribünleri görünce Rizespor’un yalnız kaldığını anlamak zor değil. İtici gücünüz, 12.adamınız yanınızda değilse geçmiş olsun!!

Ev sahibi rakım Rizespor ikinci yarıya oyuncu hamleleri ile başladı. Bülent Korkmaz, Sabo, Bolasie ve Cisse’yi kulübe çekip Boldrin, Umar ve buz adam Pohjanpalo’yu oyuna aldı. Oyuncu hamlelerinden sonra konul takım çift sarı kartla oyundan atılan Amilton’dan sonra 10 kişi kaldı. Bu Rizespor’u kazanma iştahını kabarttı. Kulübenin oyuncu hamleleri işe yaradı. Takıma güç verdi.

 Pohjanpalo yine takımına umut oldu. Sonradan oyuna giren Finli oyuncu Trabzonspor maçında olduğu gibi Konyaspor müsabakasında da golünü attı. 13 göle ulaşan Finli oyuncu kendini aştı. Yeşil mavililer 1-0 yenik duruma düştüğü karşılaşmayı 2–1 kazanarak evindeki başarısını sürdürürken kümede kalma umutlarını devam ettirdi.

Konuk takımda takımına güç katmak için son 7 dakikada oyuna giren Rahmanovic gördüğü kırmızı ile Rizespor’a güç kattı! Rizespor bu galibiyetle umutlarını yeşertirken, lider Trabzonspor’a da moral verdi. Bordo mavililerin şampiyonluk haftasını öne çekti..

Bir not da Rizespor taraftarına; tribünlere bakınca üzülmemek elde değil. Boş tribünler Rizespor’un yalnız kaldığının göstergesi. Oysa ki bu takım kendi evindeki son iki lig maçında önce lideri, sonra da takipçisini devirdi.

Yazarın Diğer Yazıları