Trabzonspor'a Kayserispor karşısında turun şifresi

Trabzonspor'a Kayserispor karşısında turun şifresi

CEVAT KOL / Yeniçağ

Süper Lig’de şampiyonluk için büyük avantajı olmasına ve bu durumu halen sürdürmesine karşın Trabzonspor son haftalarda  aldığı sonuçlarla taraftarını bayağı bir üzdü.

Kupa maçı ile başlangıç yapıp yeni bir sayfa açmak isteyecektir. Trabzonspor iki kulvarda mücadele eden tek takım. Liderliğini koruyup ligi şampiyon olarak bitirmek, kupada ise geldiği bu noktada hedefine varmak, sezon sonunda çifte kupaya uzanmak istiyor. Zengin kadrosu var.

Teknik Direktör Abdullah Avcı eldeki oyuncuların performansını bir türlü yukarıya çekemedi. Kouassi uzatma dakikalarında şans buluyor. Bu oyuncu artık en azından 45 dakika oynamalı. Koita 5 dakikalık oyuncu olarak kaldı. Gol siftahı yok. Yunus Malli aynı, Puchacz yaraya merhem olmadı.

Oynayanların performansları düşündürücü. Nwakaeme imzanın altında ezildi. Kafası karışık. Djaniny, Cornelius suskun. Bakasetas ve Hamşik’in dönüşleri sıkıntılı oldu. İşte bütün bu sorunların dineceği kara bulutların  dağılacağı müsabaka bu olabilir. Kayserispor karşısında alınacak galibiyet “işte bu” dedirtecektir. Yönetim bilet fiyatlarını düşük tutup taraftarı yanında istiyor.

Diğer taraftan sorunsuz, kafası rahat bir Kayserispor sahada olacak. Kazandığında takım olarak çok şey elde edecek. Kendi evinde oynayacağı rövanş için avantajlı bir skor yakalamanın mücadelesini verecek. Ligde sorunu olmayan bir takım. Hikmet Karaman’la bu sezon adından çok söz ettiren sarı kırmızılılar kolay lokma olmayacaktır. 

Trabzonspor eğer turu geçmek istiyorsa iki maçta da dikkatli, temkinli ve tedbirli olmalıdır.

Yazarın Diğer Yazıları