Trabzonspor gücünü neden kaybetti

Trabzonspor gücünü neden kaybetti

Süper Lig''in 4 büyükleri bu sezon işi sıkı tutuyor. Beşiktaş, Fenerbahçe Galatasaray ve Trabzonspor, transfer çalışmalarında ince eleyip sık dokuyor. Hepsi ders almış. Eksiklerini zamanında, yani işin başında gidermekte kararlı. Kimi yönetimlerini güncelledi, kimi teknik kadrosunu! İşini bitiren kadro yapılanmasına sarıldı. Hedefi “100. yılda şampiyonluk” olarak belirleyip yola koyuldular! 

Son şampiyon Trabzonspor bu sezon Anadolu kulüpleri ile yarışmayacağını biliyor. Biraz handikaplı duruma düştü. TFF’deki gücünü kaybetti. Kurullarda ne kadar gücü var,  haklarını nasıl koruyacak göreceğiz. Takıma en çok katkı veren oyuncusu Nwakaeme’yi kaybetti. Kimilerine göre büyücü, kimilerine göre sihirbazı gitti. Kaleci Uğurcan’ın durumu ortada. En iyi döneminde abartılı rakamlarla gelen kimse yok. Kafası karışık bir Uğurcan kalede olmamalı. Nokta konmalı. Ya kalmalı, ya satılmalı. Türkiye liginde Uğurcan’ın yerini dolduracak kaleci yok. Şimdi size sorsam şampiyonlukta Uğurcan’ın payı nedir diye yüzde 30’un altında diyen çıkar mı? 
Çıkmaz..
Atan ve tutanın iyi değilse işin iyi gitmez. Şampiyonlar Ligi kulvarı Trabzonspor’u ateşlediği gibi daha fazla efor sarf etmesini sağlayacaktır. İkisini birlikte yürütebilmek başarıdır. 

Fenerbahçe ve Beşiktaş nokta transferler yapıyor. Beşiktaş dolu dizgin gidiyor. Fenerbahçe sessiz ve derinden koşuyor. Galatasaray teknik ve yönetimsel anlamda yeni sayfa açtı. 

Ligin kaderi için iki ölçü var. Ligin üçte biri İstanbul takımı oldu. Bu takımlardan en fazla puanı alan, derbilerden en çok puanı toplayan şampiyon olur. Geçtiğimiz sezon Trabzonspor tam da bunu yaptı.

Yazarın Diğer Yazıları