Trabzonspor şov yaptı

Trabzonspor şov yaptı

CEVAT KOL / Yeniçağ

Üstelik Bordo maviliklerde ciddi eksikler vardı. Sakatlığı devam eden Hamsik, Trondsen, İsmail Köybaşı kadroda yer almazken testleri pozitif çıkan Abdulkadir Ömür ve Denswil Trabzon’da kaldı.

Zengin kadrosu olan bordo mavililerde bu kadar eksiklik hissedilmedi bile. Bordo Mavili takımın savunmasının solunda dönerli görev olan üçlünün ya sakat ya da testi pozitif olduğu için kadroda yer almaması ilginç bir tesadüftü. Bütün yük Polonyalı Puchacz’a kaldı. Hakkını verelim o da görevini eksiksiz yaptı.

Trabzonspor oyuna çok hızlı başladı. 5. dakikada Nwakaeme ile golünü buldu. Bordo Mavili takıma karşı kendi ceza alanı içinde topla oynamak, risk almak, benzin istasyonunda kibritle çakmak kadar tehlikeli.

Kaleci Marafona’nın onca risk alarak topu oyuna sokma gayretini anlamış değilim. Sürekli kaleciye yapılan geri pas pimi çekilmiş el bombasını bir başkasına vermek gibi bir şey. Alanyaspor bu kadar özgüvenli oynamanın bedelini kalesinde gördüğü gollerle ödedi.

Ev sahibi takım yarım saat içerisinde Trabzonspor kalesinde bir kez göründü. Uğurcan o pozisyonda kalitesini ortaya koyup gole izin  vermedi. Nwakame takımını rahatlatan ikinci golü filelere gönderirken 8. golüne ulaştı.

Bu gol ligde kendisini aştığı gol oldu. Trabzonspor istatistiklerini teyit etti. Bordo mavili takım tatilde olan ev sahibini 35. dakikada attığı 3.golle uyandırdı. 39. dakikada ise Dorukhan siftah yaptı. Böylece ilk yarıda maç adeta bitti.

Maç öncesi, “Acaba Trabzonspor kazanır mı?” diye endişe eden taraftarlar için ilk 45 dakikada bütün kuşkular sona erdi. Trabzonspor bu sezon taraftarına ilk kez bu kadar rahat ve stressiz bir maç izlettirdi.

Trabzonspor ikinci yarıya skor rahatlığı ile Alanya sahilinde şezlongda güneşlenen turist konumuna girerken ev sahibi takım topla oynayan taraftı. Ahmet Can’ın yaptığı hareketi hakem penaltı olarak değerlendirdi.

Kaleci Uğurcan gole izin vermedi. Ahmet Can’ın bu hareketine farklı skor ve genç oluşu nedeniyle göz yumula bilir. Hatta görmemezlikten bile gelinebilir. Bir stoper böyle hamle yapmaz. Bunu mutlaka bilmeli..

Teknik direktör Abdullah Avcı kulübeyi sahada oynayanlarla entegre etmek için 71.dakikada üç oyuncu değişimine gitti. Golleri atan Dorukhan, Nwakarme ve Cornelius oyundan çıkardı. Belli ki skordan memnun kalmış..

Kouassi, Djaniny ve Berat oyuna girdi. Avcı bir ilke daha imza attı. Kurtarışları ile maça imzasını atan kaleci Uğurcan’ı kulübeye istirahat etmeye çağırdı. Uğurcan’ın yerini ise Erce’yi aldı. Bakasetas’ın yerine ise oyuna Yunus Mallı girdi.

Bu maçta şunu göz ardı etmemek lazım. Avcı Hüseyin Türkmen’ı 4 farklı galibiyette bile düşünmüyor. Kadroda zorunluluktan dolayı bulunduruyor. Her oyuncuyu ödüllendirirken Türkmen’i kulübeye hapsedip cezalandırdı.

Akdeniz’de esen Karadeniz fırtınası üç puanı 4 golle aldı. Lider en yakın takipçisine fark atmaya devam etti..

Yazarın Diğer Yazıları