Trabzonspor Göztepe'yi nasıl yener

Trabzonspor Göztepe'yi nasıl yener

CEVAT KOL / Yeniçağ

Kendi saha ve seyircisi önünde 40 bin kişiyi arkasına alıp her maçı adeta final havasında oynayan Trabzonspor, eksikleri olsa da olmayanların yokluğunu hissettirmeyecek, zengin bir kadroya sahip ve ipe un serme yerine aynı ciddiyetle yoluna devam ediyor. Hamşık tedavi için ülkesine gitti.

Orta sahanın maestrosuydu. Savunmanın solunda ciddi sıkıntı var. Kart cezalısı olan Puchacz’ın olmaması Avcı’yı düşündüren en büyük sorun. Bu alanda düşünülen İsmail Köybaşı ya hasta, ya sakat. Kısaca yok. Denswil stoperde görev yapacak olduğun için bu mevkide oynaması mümkün gözükmüyor. Geriye Trondsen kalıyor. O da bir var, bir yok. Orta sahada görev yapan, Abdulkadir Ömür, Bakasetas ve Siopis biraz daha üretken olmalı. Adam eksilten ve bitirici paslarla, Nwakaeme, Cornelius, Visca’yi buluşturmalı. Nwakaeme, ve Visca kenar ortalarla Cornelius’u beslemeli.

Can derdinde olan konuk takım kolay pes etmeyecek. Yeni bir teknik adamla lige tutunmaya çalışacak. Son beş maçta galibiyeti olmayan, sıfır çeken sarı kırmızılı takımın ortaya koyacağı direnç merak konusu.

Her şeye rağmen müsabakanın favorisi Trabzonspor. Rakiplerini ilk yarıda, özellikle ilk yarım saat içinde önde basarak hataya zorlayıp gol arayan bordo mavililer bu alışkanlığını Göztepe üzerinde de uygulayacak. Ancak bu baskıyı püskürten takımlar bordo maviliklerden puan alabilir.

Yazarın Diğer Yazıları