Konyaspor'a maçı kazandıran etken

Konyaspor'a maçı kazandıran etken

Ligde de futbolun güzelliklerini camiasına sunmaya çalışan bir takım Kayserispor. Futbolu ile keyif vermeye çalışıyor. Sakat ve cezalısı var. Thiam, Mensah, Bertolacci sakat, Campanharo’ise kart cezalısı..

Hedefi olan Konyaspor’da amaç üç puan alıp lider Trabzonspor ile aradaki puan farkını en azından korumak.. Yarışta kalmak bir yana Yeşil beyazlıların 2.lik koltuğuna talipli çok.

Kıran kırana bir mücadele var. Trabzonspor’un koltuğuna uzanamayanlar gözünü  ikinciliğe dikti. Kaybeden yanar. Fenerbahçe, Başakşehir, Adanademirspor, Hatay, Alanyaspor ve Beşiktaş bu koltuk için savaşıyor. İşin özü taliplisi  çok. Konyaspor’da M’poku, Hassan sakatlığı nedeniyle yer alamadı . Kart cezalısı olan Eray da yok. 

Ev sahibi takım oyuna iyi başladı. Soğuk havayı ilk 15 dakikada attığı iki golle ısıttı. Konyaspor kalesinde gördüğü gollerle buz kesti. Sarı kırmızılar orta sahadaki geçişleri mükemmele yakın bir tempo ile yaptı.

Onur sağ kanattan getirdiği toplarla Konyaspor’u bitirdi. İlhan Palut tedbir almakta gecikti. Abdülkadir Parmak oynadığı futbol ile kumaşını gösterdi. Attığı gole şapka çıkartılır. Konuk ekip ilk yarının bitimine 10 dakika kala kendine geldi. Bulduğu penaltı golü ile üzerindeki ölü toprağını attı.

İkinci yarı rüzgar tersten esmeye başladı. Belli ki soyunma odasında küçük bir ders çalışılmış, kulak çekilmiş! Konyaspor bulunduğu yerin farkına vararak mücadeleye başladı.

60. dakika dolmuştu ki konuk takım attığı iki golle skoru lehine çevirdi. Trabzonspor- Kayseri maçının tekrarı gibiydi her şey. Dejavu yaşadık.  Karaman’ın beraberlik golünden sonra yaptığı iki hamle işe yaramadı.

İbrahim ve Emrah’ı oyuna alıp, Mustafa Pektemek’i ve Mane’yi kulübeye çekti. Sarı kırmızılı takım 61. dakikadan sonra puan koparma derdine düştü. Karşılıklı şutlar direklerde patladı. İki takımın futbolu hem tribündeki hem de  ekran başındaki taraftarları mutlu etti.

Kazanan, az da olsa şanslı olduğu şampiyonluk yarışını sürdürmek ve en azından ikincilik koltuğunu bırakmak istemeyen Konyaspor oldu.

Yazarın Diğer Yazıları