Trabzonspor enkazdan nasıl çıktı

Trabzonspor enkazdan nasıl çıktı

CEVAT KOL

2. BÖLÜM

Kulüp siyasetten uzak duramadı. İktidar her daim kulübün içinde yer aldı. Baş tacı oldu. Öyle ki İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kulüp ziyareti resmî siteye haber olarak koyulamadı. Bununla kalmadı. Kendi eski yöneticisi, divan kurulu üyesi Ekrem İmamoğlu İBB başkanı oldu. Ne yönetim ne divan kurulu hayırlı olsun ziyaretine gidemedi.

Başkan Ağaoğlu, başarısız eski iki yönetimin İbrahim Hacıosmanoğlu ve Muharrem Usta enkazını iyi değerlendirdi. Semeresini aldı. Gelinen noktada borç, Usta’nın bıraktığının iki katı. Borç kimsenin  umurunda değil, zira önemli olan 38 yıl sonra gelen şampiyonluktu. Şimdi asıl iş; zirve yapan, şampiyonlukla taçlanan bu kadroyu koruyup yoluna devam etmektir. Yabancı kontenjanı dolu, hatta fazlası var. Yapılandırılmış borç ortada. Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için takviyeler şart. Kısaca fırtınayı fırtınalı günler bekliyor..

Trabzonspor sportif anlamda bu başarıyı yakalarken aynı şeyi kulüp yapılanması için söylemek mümkün değil. Başarı 5. vites giderken ürünler konusunda 3. viteste kaldı. Taraftar destek için elini cebine attı. Mağazalarda ürün kalmadı, kulüp forma yetiştiremedi. 200 bine yakın forma satıldı. Depodaki geçmiş sezon formaları bile yok sattı. Kulüp kutlamaları şehirlere asılan bayrakların yüzde 90’nı çakma bayraklar oldu. Mağazalar bayrak tedarik edip alana kadar atı alan Yoroz’u geçti. Kulübün sırtından korsanlar milyonluk rant yaptı. Yönetim kolaycılığı seçip bilet fiyatlarına yüklendi. Biletlere yüzde 1000’e varan zam yapıldı. Kısaca öngörüsüzlük mağazalarını olumsuz etkiledi.

DEVAM EDECEK...

Yazarın Diğer Yazıları