Trabzonspor Beşiktaş'ı nasıl yener

Trabzonspor Beşiktaş'ı nasıl yener

CEVAT KOL / Yeniçağ

Milli maç arasından sonra şehirdeki havayı aktaralım: Trabzon Büyükşehir Belediyesi şehri, şampiyon takıma yakışır bir şekilde süslemeye başladı. Bir çok alan ve kavşaklar bayraklarla donatıldı. Kulüp Beşiktaş maçı biletlerine tribünlere göre yüzde 700’e varan zam yaparak sattı.

Bina rağmen biletler adeta kapışıldı. Şu anda ilaçlık (!) arasanız tek bilet bile yok. Yurdun dört bir yanından, hatta dünyanın farklı kıtalarından bordo mavili taraftarların şehre geldiğini söylesem abartmış olmam.

Ramazan ayı olmasına rağmen seferi durum nedeniyle çok sayıda restoran ve kafeler açık bulunduruluyor. Oteller doldu. Ek uçak seferleri yapıldı..

Şampiyonluk için Trabzon’da geri sayım başladı. Böylesine hazır, iştahlı şehirde, bir deplasman takımı olarak futbol oynamak, kazanmak hiç de kolay değil. Beşiktaş’ın çiçeği burnunda teknik direktörü Ismael için de sürpriz bir görsel durum olabilir. “Hoş geldin partisi” gibi!

Maçtan önce stadyumda koreografi gösterisi var. Gençler günlerce gece gündüz hazırlık yaptı. Şampiyonluk kutlamasında silahların atılmaması için epey bir uyarı yapıldı. Buna ne kadar uyulacak zaman içinde göreceğiz. Siz siz olun mutluluğu yasa dönüştürmeyin. 

Trabzonspor’da ligin sonu yaklaştıkça sakatlar artıyor.  Savunma adeta hurdalığa döndü! Hugo’dan sonra Ahmet Can da sakatlandı. Savunmada halletmediği eleştirilerle muhatap olan Hüseyin Türkmen alternatifi kullanılma noktasına geldi!

Peres’in kart cezalısı olması ayrı bir sıkıntı. Her şeye rağmen kadro zenginliği bulunan Trabzonspor maçın favorisi. Tüm camia bu maçı bir şampiyonluk maçı olarak görüyor. Matematiksel olarak şampiyonluk gelmese de taraftarın kafasında o final maçı bu maç.

“Nasıl kazanır?” sorusuna gelirsek; saha dışında şampiyonluğa böylesine hazır şehirdeki hava, saha içinde görev yapan oyunculara yarısı oranında bile yansırsa kazanmaması için bir neden yok..

Bildiğim bir şey var, Trabzon’da gece uzun olacak

Yazarın Diğer Yazıları