Serdar Saatçı'ya kurulan komplo

Serdar Saatçı'ya kurulan komplo

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Başlık ağır mı geldi? Gelmesin. Hafif bile kalır bana göre. Ben hayatımda böyle bir kovulma olayı ne gördüm, ne duydum. 19 yaşındaki bir delikanlı bir hata (!) yapıyor. Üstelik bu hatayı yapmaya zorlanıyor. Peşinden yıldırım hızıyla savunması bile alınmadan kararlar verilip, açıklama üstüne açıklama yapılarak kadro dışı bırakılıyor.

Nedir bu Allah aşkına! Ne oluyor?

Benim aynı yaşta bir oğlum var. Geçenlerde aramızda kısa süreli bir tartışma oldu. Kapıyı çarptı, gitti.

Ne yapmalıydım. Hemen evden kovmalı mıydım?

Bir süre geçtikten sonra oturup konuştuk. Yaptığı yanlıştan dolayı özür diledi. Birbirimize sarıldık, olay bitti.

Peki Beşiktaş''ta yapılan nedir?

19 yaşındaki Serdar Saatçi senin öz evladın.

Hazırlık maçında oyuna alınıyor, 11 dakika sonra dalga geçercesine ya da "Gününü gör bakalım" diyerek hem de futbolculuktan gelme, babası yaşında bir adam tarafından dışarı alınıyor. Neymiş efendim, önündeki topa ayağını uzatmamış!

Uzatmasın! Önündeki topa ayağını uzatmayan ilk futbolcu mu bu? Dediğini yapmazsa ne yaparsın? Maçtan sonra dönersin kampa, çağırırsın yanına, kapalı kapılar ardında dersini verirsin.

Valerien İsmael denilen Fransız senin öz be öz evladına bunu yapıyor. Peşinden babası ve dedesi yaşındakiler alelacele karar alıyor.

Bakın ilk açıklama. Kulüp olayın hemen peşinden ışık hızıyla yapıyor bunu: 

"Futbol A Takımımızın yeni sezon hazırlıkları ikinci etabı için Avusturya’da devam eden kamp programımız kapsamında, Viktoria Plzen ile bugün oynadığımız hazırlık maçında, oyun içinde ve oyundan alındıktan sonra göstermiş olduğu tavır ve davranışları nedeniyle Serdar Saatçı kadro dışı bırakılmıştır.

Serdar Saatçı yarından (13 Temmuz) itibaren Ümraniye Nevzat Demir Tesislerimizde takımdan ayrı olarak çalışmalarına devam edecektir.

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız."

Aferin size! Bu ne hız böyle?

Aynısını Ghezzal yapsaydı mesela. Yine bu kararı alabilecek miydiniz?

Sonra bir açıklama daha:

"Futbol A Takımımızın Avusturya kampı kapsamında, 12.07.2022 tarihinde hazırlık maçı oynanırken ve oyundan alındıktan sonra göstermiş olduğu tavır ve davranışlar nedeniyle, Sportif Direktörümüz ve Teknik Heyetimizin almış olduğu karar ile kadro dışı bırakılan Serdar Saatçı, hakkında bugün bazı basın yayın organlarında çıkan ve Serdar Saatçı’nın ifade ettiği iddia edilen “Maçtan önce 39 derece ateşim vardı. Buna rağmen oynatıldım. Hasta olduğum için iyi oynayamadım” ifadelerinin gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur.

Uzman sağlık ekibimizin görev yaptığı takımımızda sağlık problemi olan bir oyuncunun buna rağmen hazırlık maçında oynatılabileceğini düşünmek de mümkün değildir.

Camiamızın ve futbol kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla yeni sezonda da takımımızla ve kulübümüzle ilgili asılsız iddia içeren, kötü niyetli yalan haberler, kulübümüz tarafından anında reaksiyon gösterilerek yalanlanmaya devam edilecektir.

Camiamızın ve kamuoyunun bu tip asılsız haberlere itibar etmemesini, doğru ve sağlıklı iletişim için rica eder, kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız."

Bir aferin daha. Anında reaksiyon göstermişler! Anında reaksiyonu geçen sezon hakem hatalarıyla, verilmeyen penaltılarla, gösterilmeyen kartlarla kaybedilen maçlarda da verseydiniz ya.

Baştan aşağıya komplo kokusu geliyor burnuma. Sanki bu çocuğa özellikle yaptılar bunu.

Ben de şimdi soruyorum; Valerien Ismael''e ve bu kararı alanlara:

- Kendi çocuğunuz kapıyı çarpsa evden kovacak mısınız hemen onu? Yapacak mısınız sahiden de bunu?

Yahu çocuk daha 19''unda. 

Hayata ve Beşiktaş''a nasıl küstürürsünüz onu? Kazanmak varken evladını kurda kuşa yem eder mi büyükleri?

Bir de şu var: Beşiktaş''ın savunması şu anda berbat durumda. Saiss diye birini aldılar, sakat çıkmış! Ligin ilk haftalarında da oynamayacakmış.

Elinde bir Montero, bir de Serdar vardı. Serdar''ı silip attın bir kalemde.

Neresinden bakarsan bak bir skandaldır bu. 

Açıklamanızda da belirttiğiniz "Anında reaksiyon" gösterme tavrınızı bundan sonra Beşiktaş''ın aleyhine olan olaylarda da bekliyor, Serdar Saatçi''ye de babası yaşında biri olarak sesleniyorum:

Beşiktaş "kişiler" demek değildir çocuğum. Bu kişiler gelir geçer. Önemli olan hayatta Beşiktaş''tır. Sakın Beşiktaş''a küsme olur mu?

Yazarın Diğer Yazıları