Trabzonspor 'Tak' diye istiyor, TFF 'Şak' diye yapıyor

Trabzonspor 'Tak' diye istiyor, TFF 'Şak' diye yapıyor

GÜREL YURTTAŞ - YENİÇAĞ SPOR

Bu sezonki Trabzonspor-Türkiye Futbol Federasyonu ilişkisi bana o dönemi hatırlattı nedense.

Son örnek; Trabzonspor''un Altay maçını İstanbul''da oynamak istemesi, TFF''nin de kabul etmesi.

Siz bakmayın Şanlıurfa''da oynanacaktı da VAR sistemi yokmuş hikayesine.

Bu maçı Trabzonspor''un İstanbul''da oynamak istediği taa ne zamandan belliydi; zaten Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, bunu söylememiş miydi?

Bu sezon Trabzonspor''un sezonu. Sadece şampiyonluğu için demiyorum; ne isterse yaptırıyor, onun için söylüyorum.

Mesela İstanbul''da Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi varken, aynı anda Yenikapı''da şampiyonluk kutlaması yapmak istemesi ve yapması. Daha önce aynı güne iki büyük takımın İstanbul''da aynı anda ayrı ayrı maçlarının olması bile sakıncalı görülüyordu oysa. İyi Trabzonspor''un İstanbul''da kutlaması var diye iki İstanbul takımının maçının günü değiştirilmedi! İsteselerdi bunu da yaptırabilirlerdi.

Hadi Trabzonspor, şampiyonluk kutlamasını İstanbul''da yaptı; tamam. Peki hala İstanbul''da maç oynama ısrarına ne demeli? Eğer sahası bozulmuşsa (!) neden Samsun, Ordu, Giresun, Rize''de oynamıyor? Trabzonspor, İstanbul takımı mı? İstanbul''da taraftarı var diye mi bu? Üç büyüklerin Trabzon''da taraftarı yok mu? Sonraki yıllarda şampiyon olduklarında isterlerse Trabzon''da kutlama yapabilecekler mi; ya da maç oynayabilecekler mi?

Üstelik TFF''nin Trabzonspor-Altay maçını aldığı gün İstanbul''da Fenerbahçe''nin de maçı var. Hiç mi düşünmez bu kararı alan; yahu sokakta bordo mavili formalılarla sarı lacivertli formalılar karşılaşırsa ne olur diye? Üstelik iki kulüp arasında bu kadar gerginken ortam.

Trabzonspor tak diye istiyor, federasyon şak diye yapıyor. Bu sezon böyle bu; önünü arkasını düşünmüyor kimse. Bir an önce haziran gelse de şu yeni federasyon belirlense. Onun bunun adamı, bölgesel kayırmacılık, hemşehricilik olmadan, siyaset karışmadan, futbolun içinden gelen insanlarla TFF yönetimi kurulsa...

Yok eğer yine aynı şekilde devam ederse... Gelecek sezon yandı gülüm keten helva!

Yazarın Diğer Yazıları