'G...başı oynamaya başladı. EYT'lilere söylediğin bu sözler sendika başkanına yakıştı mı?

'G...başı oynamaya başladı. EYT'lilere söylediğin bu sözler sendika başkanına yakıştı mı?
Sendika başkanına yakışmayan sözler. Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş, ''EYT'yi cebine koyan arkadaşımızın ...başı oynamaya başladı'' çıkışıyla tepki çekti.

Editör: Abdullah Keleş

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş, Zonguldak'ta bine yakın Erdemir personeline yemek verdi. Buraya kadar herşey güzel ama o yemekte yaptığı konuşmada kullandığı sözler tepki çekti. EYT'liler hakaret etti. Odabaş'ın EYT'liler için sarf ettiği "...başı oynamaya başladı" sözleri büyük tepki gördü.

"EYT'Yİ CEBİNE KOYANIN ... BAŞI OYNAMAYA BAŞLADI"

İşçilerin haklarını korumakla yükümlü olan Odabaş, salondakilere hitaben yaptığı konuşmada "Bu EYT mevzusu çıktı. Tabi biz değişik zamanlarda içerilere girdik ulaşabildiğimiz arkadaşlara dedik ki, arkadaşlar 2-3 bine yakın arkadaşımız bu EYT'den faydalanıyor. Erdemir'e zarar vermeden, işçi arkadaşlarımız bu süreci geçerken hem şirketimize hem sendikamızla beraber bu kurumu ayakta tutalım. Niye ayakta tutacağız? Çünkü bizler burada çalıştık, babalarımız çalıştı, Allah nasip edecek çocuklarımız çalışacak, bu kurum burada baki kalacak. Kalması için uğraşacağız. Emekli olmayın dedik, ama ne hikmetse bunu bir sitem olarak söylüyorum, EYT'yi cebine koyan arkadaşımızın … başı oynamaya başladı" ifadelerini kullandı.

"ERDEMİR'İN BACASI TÜTMEK ZORUNDA"

Odabaş açıklamasına şöyle devam etti:

"Herkes bir rahat, böyle bir tarafa çekmeye başladı. Arkadaşlar ilk önce bu kurumun bacası tütecek ki, birileri ekmek yesin. Bu kurumun bacası tütmek zorunda. Biz burada hiç bir zaman şirketi zarara sokacak bir şeyin içine girmeyeceğiz"

İlgili Haberler