Galatasaray Porto maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Galatasaray Porto maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
Temsilcimiz Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde son maçında Porto’yu ağırlıyor. Galatasaray son maçını kazanıp Avrupa serüvenine devam etmek istiyor. Galatasaray Porto maçı ne zaman saat kaçta, hangi kanalda? Sorularının cevabı haberimizde.

Galatasaray kötü gidişata dur demek istiyor. Son lig maçında Rizespor karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen skoru koruyamayan Sarı Kırmızılılar Porto’yu yenip UEFA Avrupa Ligin’de devam etmek istiyor. Cimbom bu maçı kazanamazsa Almanya’dan gelecek skoru bekleyecek.

GALATASARAY PORTO MAÇI NE ZAMAN

GALATASARAY-PORTO maçı 11 Aralık Salı günü oynanacak.

GALATASARAY PORTO SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA

Galatasaray Porto maçı saat 20:55'te beIN Sports 1’de canlı yayınlanacak.

AVRUPA'DA 100. GALİBİYET PEŞİNDE

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 6. haftasında yarın Portekiz'in Porto ekibini konuk edecek Galatasaray, Avrupa kupalarında 277. maçına çıkacak.

Sarı-kırmızılı takım, Avrupa kupalarında daha önce yaptığı 276 müsabakanın 99'undan galibiyetle ayrıldı. 105 karşılaşmada rakiplerine mağlup olan Galatasaray, 72 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı. Avrupa arenasında rakip fileleri 373 kez havalandıran sarı-kırmızılılar, kalesinde ise 409 gole engel olamadı. Galatasaray, Porto ile oynadığı karşılaşmayı kazanması halinde, Avrupa kupalarındaki 100. galibiyetini elde edecek.

GALATASARAY UEFA AVRUPA  LİGİ'NE NASIL GİDER

Galatasaray, Porto’nun yanı sıra Rusya’dan Lokomotiv Moskova ve Almanya’dan Schalke 04 ile bulunduğu grupta bir galibiyet, bir beraberlik ve 3 mağlubiyet sonucunda topladığı 4 puanla 3. sırada bulunuyor. Grupta oynadığı 5 maçta 4 galibiyet ve bir beraberlik yaşayan Porto ise 13 puanla zirvede yer alıyor. İki takım arasında Portekiz’de oynanan ilk müsabakayı Porto 1-0 kazanmıştı. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde üst tura çıkma şansı bulunmayan Galatasaray, yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edebilmek için mücadele verecek. Lider Porto ve ikinci sıradaki Schalke 04’ün üst tur bileti aldığı grupta 4 puana sahip sarı-kırmızılı takım, yarınki karşılaşmayı kazanması durumunda Avrupa Ligi bileti alacak. Galatasaray’ın Porto karşısında puan kaybetmesi halinde ise grupta 3 puanla 4. sırada yer alan Lokomotiv Moskova’nın, deplasmanda Schalke 04 ile oynayacağı maçın sonucuna göre UEFA Avrupa Ligi’ne giden takım belli olacak.

GALATASARAY’DA 4 EKSİK

Galatasaray’da sarı kart cezalısı Serdar Aziz, karşılaşmada forma giyemeyecek. Grupta önceki maçlarda üç kez sarı kart görerek cezalı duruma düşen Serdar Aziz, müsabakanın kadrosunda yer alamayacak. Sarı-kırmızılı takımda sakatlıkları bulunan Younes Belhanda, Sinan Gümüş ve Emre Akbaba da maçta forma giyemeyecek.

GALATASARAY PORTO MAÇININ HAKEMİ KİM

Galatasaray Porto maçında Aleksei Kulbakov düdük çalacak. Karşılaşmada Kulbakov'un yardımcılıklarını Dmitri Zhuk ve Oleg Maslyanko yapacak.

Dördüncü hakemliğini Yury Khomchenko'nun üstleneceği maçın ilave yardımcı hakemleri ise Dzmitry Dzmitryieu ve Denis Scherbakov olacak.

Şampiyonlar Ligi'nde yarın akşam Porto'yla karşılaşacak olan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İŞTE FATİH TERİM'İN SÖZLERİ:

En büyük amacımız Şampiyonlar Ligi'ni bize yakışır bir biçimde bitirmek... Lokomotiv Moskova kazanırsa bizim de kazanmamız gerekecek ancak biz onlardan bağımsız kazanmak istiyoruz.

2000'deki takımla bu takım aynı mı ona bakmak lazım ama öncelikle bir UEFA Avrupa Ligi'ne kalmak lazım. 90 dakikalar sonunda bunu göreceğiz. Muhakkak ki Galatasaray daha önce bu kupayı kazandı ve bugün de sonuna kadar gitmek isteyecektir. olur ya da olmaz bilemem ama iddiası o yönde olacaktır. Şampiyonlar Ligi'nden de takımlar gelecek ve çok da kolay bir yarışma olacak gibi görünmüyor. Hiç mağlup olmadan o dönem Kopenhag'a gitmiştik. Galatasaray buralara alışkın bir takım.

"İLK MAÇ BİZ ÜSTÜNDÜK"

Porto'yla oynadığımız ilk maça baktığımda bugün o maçtaki pozisyonları bir lig maçında bile bulamadığımızı düşünüyorum. İlk maçtaki oyundan da memnundum. O gün golü atanlar bugün gruptan çıkıyor.

"BİZ SATMADAN ALAMIYORUZ"

Biz grubumuzda mücadele eden diğer takımlardan farklı bir konumdayız. UEFA cezamız ve ligde yaşadıklarımız dolayısıyla eşit koşullarda yarışmıyoruz. Bazı konuları değerlendirirken bunların da dikkate alınmasını istiyorum. Şampiyonlar Ligi'nde katılanlar, 100'e 200'e alırken siz satmadan bile alamıyorsunuz. Bu bir sebep bahane değil, bu bir gerçek.