Galatasaray-Real Madrid 0-1 (Maç özeti)

Galatasaray-Real Madrid 0-1 (Maç özeti)
UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu’nun 3. haftasında İspanya temsilcisi Real Madrid ile sahasında karşı karşıya gelen Galatasaray, iyi başladığı maçta rakibine 0-1 mağlup oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin ilk haftasında Belçika’nın Club Brugge takımıyla deplasmanda 0-0 berabere kalan Galatasaray, ikinci hafta da Fransız ekibi PSG'ye sahasında 1-0 yenilmişti.

Galatasaray grupların üçüncü karşılaşmasında da kendi sahasında Real Madrid'e mağlup oldu.

Galatasaray, Andone ile 10. dakikada yakaladığı iki net fırsattan faydalanamadıktan sonra konuk ekip, 18. dakikada Toni Kroos ile 1-0 öne geçti. Karşılaşmada başka gol sesi çıkmadı ve 3 puanı hanesine yazdıran taraf Real Madrid oldu.

MAÇ ÖZETİ

1. dakikada konuk ekip, sağ kanattan Hazard ile etkili geldi Belçikalı oyuncunun yaptığı ortada Real Madrid istediği şut şansını elde edemedi.

5. dakikada Real Madrid'de Rodrygo'nun bıraktığı topta Casemiro'nun ceza sahası dışından yaptığı vuruş üstten dışarı gitti. 

7. dakikada Belhanda çıkarken kaybettiği topta Kroos'un ceza sahasına girerken yaptığı vuruş, savunmadan dışarı gitti.

10. dakikada Galatasaray'da Andone, Real Madrid kalecisi Courtois ile karşı karşıya kaldı. Rumen oyuncunun çok uygun pozisyonda yaptığı vuruşu Courtois çıkardı.

10. dakikada sağ kanattan serbest vuruşu kullanan Galatasaray'da yine Andone, bomboş pozisyonda vuruşunu yaptı Courtois köşeden topu çıkardı.

12. dakikada Nagatomo'nun uzun pasında Ryan Babel, ceza sahası içinde bomboş pozisyonda topu kontrol edemedi.

14. dakikada Real Madrid, Benzema'nın pasında ceza sahası içi sağ çaprazda Rodrygo ile şut şansı yakaladı. Brezilyalı oyuncunun vuruşunu Muslera, rahatlıkla kontrol etti.

15. dakikada bu kez Benzema, sol kanattan etkili gelirken ceza sahası içi sol çaprazdan etkisiz bir vuruş yaptı.

Real Madrid'de Hazard ve Benzema'nın duvar pası sonrası Hazard, sol çaprazdan ceza sahasına girdi. İçeri çevirdiği topta Kroos'un yaptığı vuruş, savunmaya çarparak 18. dakikada Real Madrid'i öne geçirdi: 0-1.

23. dakikada Galatasaray'da Nagatomo'nun sol kanattan yaptığı ortada Andone'nin kafa vuruşu, üstten dışarı gitti.

28. dakikada hızlı gelişen Real Madrid atağında ceza sahası içinde sol çaprazda topla buluşan Eden Hazard'ın dönerek yaptığı vuruş kaleci Muslera'nın üstüne gitti.

29. dakikada Real Madrid'de Valverde'nin sağ çaprazdan yaptığı vuruş, üstten dışarı gitti.

38. dakikada Babel'in sol kanattan yaptığı ortada, Belhanda penaltı noktası üzerinde çok net bir fırsat yakalarken yaptığı vuruş kaleci Courtois'da kaldı.

40. dakikada Valverde'nin pasında Benzema, ceza sahası dışında etkili olabilecek bir şans yakalarken vuruşu üstten dışarı gitti.

44. dakikada Benzema, bu kez sağ çaprazdan bir şut şansı yakalarken uzak direğe yaptığı vuruş yandan auta çıktı.

Karşılaşmada ilk yarı sona erdi.

Galatasaray'da ikinci yarı öncesi Donk oyundan çıkarken Sofiane Feghouli oyuna girdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısı başladı.

Galatasaray'da Jean Michael Seri, 46. dakikada Casemiro'ya yaptığı faul sonrası maçın ilk sarı kartını gördü.

53. dakikada Galatasaray'ın çıkarken yaptığı pas hatası sonrası Real Madrid, hızlı hücumda savunmanın arkasına sarkan Benzema'yı topla buluşturdu. Karşı karşıya pozisyonda Luyindama'nın dengesini bozduğu Benzema'nın vuruşunu Muslera kornere çeldi.

54. dakikada Mariano'nun sağ kanattan yaptığı ortada Andone'nin kafa vuruşu Varane'dan sekerek kornere gitti.

59. dakikada Belhanda, hücumda kaybettiği top sonrası Real Madrid hızlı hücum şansı yakaladı. Eden Hazard'ın ceza sahası içi sol çaprazdan yaptığı vuruş kaleci Muslera'da kaldı.

64. dakikada paslaşarak gelen Real Madrid'de Benzema'nın pasında karşı karşıya kalan Eden Hazard, kaleci Muslera'dan sıyrılıp boş kaleye yaptığı vuruşta topu üst direğe nişanladı.

Galatasaray'da 67. dakikada Younes Belhanda, taraftarın büyük tepkisi altında kenara gelirken Ömer Bayram oyuna dahil oldu.

Galatasaray'da 69. dakikada Nzonzi, topa vurmak isterken yaptığı müdahale sonrası sarı kart gördü.

75. dakikada Marcelo ile duvar pası yaptıktan sonra ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Benzema'nın vuruşu, kaleci Muslera'da kaldı.

Galatasaray'da 77. dakikada Jean Michael Seri'nin yerine Emre Mor oyuna girdi.

Real Madrid'de Federico Valverde oyundan çıkarken James Rodriguez oyuna dahil oldu. 

82. dakikada konuk ekipte Rodrygo kenara gelirken Jovic oyuna girdi.

83. dakikada Emre Mor'un savunma arkasına bıraktığı topta Real Madrid'in sol beki Marcelo, Feghouli'ye şut şansı vermedi.

84. dakikada Ömer Bayram'ın sağ kanattan yaptığı ortada Nzonzi'nin yakın mesafeden kafa vuruşu üstten dışarı gitti.

86. dakikada sağ kanattan kullanılan kornerde bu kez yükselen Luyindama kafayı vurdu fakat top yine savunmaya çarparak dışarı gitti.

Karşılaşmanın sonuna 4 dakika ilave edildi.

90+1. dakikada Toni Kroos, yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında gol sesi çıkmazken maç 0-1 Real Madrid'in üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇTAN NOTLAR

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu üçüncü hafta karşılaşmasında Galatasaray kendi sahasında Real Madrid'i konuk etti. Saat 22.00'de Türk Telekom Stadyumu'nda start alan müsabakayı İtalya Futbol Federasyonu'ndan Daniele Orsato yönetti. Orsato'nun yardımcılıklarını Lorenzo Manganelli ve Alessandro Giallatini üstlendi.

TERİM'DEN 4 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, takımının ligin 8'inci haftasında oynadığı Demir Grup Sivasspor maçına göre ilk 11'de 4 değişikliğe gitti. Terim, Paris Saint-Germain maçında olduğu gibi 3'lü bir savunma hattı sahaya sürerken, Emre Mor yedek kulübesine çekildi ve Ryan Donk, Marcao ile Luyindama'nın yanına yerleşti. Beklerde Şener Özbayraklı ve Emre Taşdemir yerine yeniden Mariano ve Nagatomo'ya şans veren deneyimli çalıştırıcı, Ömer Bayram yerine ise Seri'ye görev verdi.

Galatasaray, Real Madrid karşısında sahaya; Muslera, Mariano, Luyindama, Donk, Marcao, Nagatomo, Nzonzi, Seri, Belhanda, Ryan Babel ve Andone ilk 11'iyle çıktı.

LEMINA VE FALCAO KADRODA YOK

Öte yandan sakatlığı bulunan ve tedavi süreci devam eden Radamel Falcao'nun yanı sıra dün kamp kadrosunda bulunan Mario Lemina da Galatasaray'ın Real Madrid maçı kadrosuna yer almadı. 



ZIDANE 6 İSMİ DEĞİŞTİRDİ

Real Madrid Teknik Direktörü Zinedine Zidane, takımının La Liga'da oynadığı ve 1-0 mağlup olduğu Mallorca maçının ilk 11'inde 6 ismi değiştirdi.

Zidane, Odriozola, Militao, Isco, Rodriguez, Vinicius Jr. ve Jovic'i ilk 11'de sahaya sürmezken, bu isimlerin yerine Carvajal, Varane, Valverde, Kroos, Rodrygo ve Hazard'a görev verdi.

Real Madrid, Galatasaray karşısına şu ilk 11'le çıktı: "Courtois, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Casemiro, Kroos, Valverde, Rodrygo, Hazard, Benzema."

GALATASARAY YÖNETİMİNDEN DOSTLUK YEMEĞİ

Galatasaray yönetimi, Real Madrid yöneticilerini bugün maç öncesi Türk Telekom Stadyumu'nda verdiği yemekte konuk etti. Organizasyona, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Real Madrid Başkanı Florentino Perez, iki takım yöneticileri ve UEFA yetkilileri katıldı. Yemek organizasyonunun ardından başkan Mustafa Cengiz ve başkan yardımcıları Yusuf Günay ile Kaan Kançal, Real Madrid ve UEFA yöneticilerine hatıra olarak Galatasaray Lisesi'nin tarihi kapısının maketini ve Galatasaray - Real Madrid maçını temsil eden portre hediye etti. Real Madrid Başkanı Florentino Perez ise başkan Mustafa Cengiz'e imzalı Real Madrid forması hediye etti.



GENÇLİK LİGİ'NDE KAZANAN REAL MADRID

UEFA Gençlik Ligi'nde bugün oynanan müsabakada Galatasaray, Real Madrid ile karşı karşıya geldi. Real Madrid, 89'uncu dakikada kaydettiği golle sarı kırmızılı rakibini deplasmanda 1-0 mağlup etti.

TRİBÜNLER DOLDU

Galatasaray'ın Real Madrid ile oynadığı Şampiyonlar Ligi müsabakasında Türk Telekom Stadyumu tribünleri doldu. Sarı kırmızılı taraftarlar tribünlerin neredeyse tamamını doldururken, Real Madrid taraftarı da kendilerine ayrılan bölümde maçı takip etti.

İlgili Haberler