Fatih Terim sonrası Galatasaray'ın düşüşü

Fatih Terim sonrası Galatasaray'ın düşüşü

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent''i dinledim maçtan önce.

Dedi ki; "Geçen maçta olanın olmasına izin veremeyiz. Dolayısıyla onların hücum şeklinde adapte olmuş şekilde çalışma yaptık, bu şekilde çıkacağız."
Demek ki Hatayspor maçındaki defans hataları ürkütmüştü Torrent''i; benim bildiğim rakipleri Galatasaray''a karşı taktik yapardı, bu kez Galatasaray rakibin ataklarına göre taktik yapmış!
Maç başladığında Torrent''in neden tedirgin olduğunu anladım. Savunmaya çok şaşırdım.

İSMAİL TEDİRGİN

Kasımpaşa baskı yapıyor diye bu kadar dağılır mı koskoca bir takım. Kaleci İsmail tedirgin. Kenardakiler tedirgin. Defansın ortasındaki ikili onlardan da tedirgin. İlk 10 dakikada iki pozisyon yaşadılar ki kalelerinde; tamamen defans hatası.

Sanırsın orası yolgeçen hanı! Her arkaya atılan veya kenardan gönderilen toplar tehlike yarattı.
Maçtan önce orta saha önemli demiştik.

Önemi ortaya çıktı. Bu işte bir yanlışlık vardı, orta saha ne savunmaya yardım edebildi, ne ataklara katılabildi.
Kasımpaşa peş peşe korner kazanıp, tehlike yaratırken, Galatasaray bu kornerlerin birinde ani kontratakla golünü attı.

AYNI NAKARAT

Bu gol bile oyunun şeklini değiştiremedi. Yine orta sahayı Kasımpaşa''ya bıraktılar, yine kenar toplarıyla kalelerinde tehlike yaşadılar.

Sonunda da golü yediler. Hem de ceza alanında bomboş durumda bırakılan Donk''la.
Donk attı atmasına da Torrent''in kafasına yine dank etmedi! Aynı şekilde başladı ikinci yarıya. Dolayısıyla aynı görüntüler tekrar yaşanmaya başladı.
Kasımpaşa o kadar kendinden emindi ki bir forvet daha aldı oyuna.
60. dakikada yine savunma seyretti. Yakaladığı bir kaç pozisyonda kaleyi tutturamayan Umut Bozok ceza alanı içinde o kadar rahattı ki, topu aldı, kaleye baktı, gez göz arpacık yaptıktan sonra nişan aldı ve topu ağlara yolladı. Bunları yaparken yanına bir Galatasaraylı bile yaklaşmadı; işte bu çok enteresandı.
Galatasaray''ın maçı olur da tartışmalı pozisyon olmaz mı?

Yine oldu. 70. dakikaydı. Emre Kılıç ceza alanına girdiğinde Travnik kayarak topa girdi. Bu sırada top yerdeki eline çarptı. Ancak hakem VAR''ın da onayıyla "Devam" dedi.
Torrent maçın sonlarında yine baktı kulübedekilere, kim kurtarabilir diye, bu kez Arda''yı kestirdi gözüne. Arda''yla birlikte Oğulcan da girdi.
Şu bir gerçek.

"BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM"

Ben hayatımda Galatasaray''ı üst üste 2 maçta böyle oynarken görmemiştim. Gören varsa söylesin lütfen. Sahadakilerin üstlerinde sarı kırmızı forma olmasa "Bu takım Galatasaray" diyenlere asla inanmazdım. Ve maçın son anları.

Yine başladı "Yönetim istifa" tezahüratları. Artık Burak Elmas için zor günler başlıyor. Böyle giderse uykusuz geceler yaşayacağa benziyor.


 

 

Yazarın Diğer Yazıları