Galatasaray'ın onuru ve "Arena"daki gazeteci(!) rezilliği

Biz sıradan vatandaşlar, o geceyi TV’den izlerken aynen şuna tanık olduk:
Galatasaray’a işletmeye verilmesi söz konusu Ak Parti ucubesi (yeri, ulaşımı, paldır küldür inşaatı ve de saçı bitmedik yetim hakkı ile harcaması ve de ben yaptım oldu zihniyeti..v.s)’nin açılışı naklen veriliyor..
Kanal D TV’den.. Haberler kesilmiş, haber saatinde futbol sahasının açılışı büyük bir iş gibi sunuluyor.. Maksat Tayyip’e yalakalık olsun!..(Biraz da yayıncı şirketin patronajının GS üzerinde planları olması.)
Açılışı kimden dinliyoruz.. Telaffuz özürlü Mehmet Ali Birand’dan!.. Tekliye tüklüye muhteşem (!) açılışı naklederken, “Sayın Başbakanın da stada girmek üzere olduğunu”, sesinden anlıyoruz ki yeni gelin heyecanında sunuyor! Başbakan’ın stada girişi ile yayına, stat yayın sistemini alıyor.. Hani tribünlerin Başbakan lehine yapacakları tezahürat(!) TV’den yansısın diye..
Sonrası şöyle..
Stat görevlisi, “Sayın Başbakanımız geldiler” der demez yoğun bir ıslıkla yuhalama başlıyor..
Biz ekran başında bu yuhalarla birlikte Mehmet Ali Birand’ın şu panik yansımasını duyuyoruz..
Stat ahalisi..  “Yuuuh..!”
M.A.Birand.. “Ay.. ay.. ay.. ay.. Islıklıyorlar!..”
Stat ahalisi..  “Yuuuhuhh!.”
M.A.Birand..  “Of.. oof.. oooff yuhalıyorlar..”
Stat ahalisi aynen devam..
M.A.Birand..  “Sesi alın, sesi alın.. Kapatın.. Off..!”
Habercibaşı haberi sansürlüyor!.. Şaşırmadınız değil mi!!?
Y-CHP’nin başı Tayyip’e çatarken basının susturulduğundan bahsediyor, basını cesarete davet ediyor.. Kılıçdaroğlu Bey, halvetinden onur duyduğu basın grubunun ne işle iştigal içinde olduğunu görüversin de kimlere rampaladığını anlasın önce...
Tayyip “malını iyi bildiği” için toplumun kremasıyla da keçi yumağı gibi oynuyor.. (Bunlara da, onlarca yıldır milli gelire çöreklenmiş olanlara bu lazım ya!!!) Adnan Polat’ın haline bakın!.. Böyle süklüm püklüm, “Siz affedin beni Sultanım, ben o Galatasaraylıların tümünü derdest edeceğim” diye el eteğe kapanması yakışıyor mu koca Galatasaray’ın manevi şahsiyetine!..
Galatasaray tribününe sahip çıkacağına, tribünde kelle avından bahseden bir Başkan.. Ali Sami Yen’i önce adını silerek bir kere daha öldürmüştü, şimdi bir kere daha...
Tayyip, koca Galatasaray’ı paspas ediverdi!.. “Sizin Allah kuruşunuz yok, burayı ben yaptım, size lütfettim nankörler.. Daha da anlaşma falan yok ona göre..!” Ne demek bu!.. “Önümde diz çökün sizi bağışlayayım, stadı vereyim!!” demek.. Adnan Polat, dili dışarıda Tayyip’e yalvar yakar ulak gönderiyor..
Galatasaray’ın haysiyeti şunu gerektirir:
Adnan Polat çıkacak ortaya..
“Galatasaray bir stat ulufesi ile onurundan taviz veremez.. Buyurun Arena’nın anahtarını Sayın Başbakan.. Biz maçları Güngören stadında oynayacağız.. Kendimize bir stat yapana kadar...”
Neden böyle bir delikanlılık görmüyoruz..
Sadece Galatasaray’da değil, bu kulüp başkanlarının neredeyse tümünde “başkanlık” ek iştir..! Asıl işleri devletin ihale kasası içerisinde..
O yüzden “Padişahım çok yaşa!..”
Galatasaray’ın onuru, şimdi alacağı kellelere ikna olacak “Sultan’a kote” olmuş durumda..
Çocuğunu sırtlayıp stada koşan kaşkollu vatandaşın da onurudur bu!..

Yazarın Diğer Yazıları