Galatasaray'ın UEFA maçında skandal kural hatası iddiası

Galatasaray'ın UEFA maçında skandal kural hatası iddiası
UEFA Avrupa Ligi'nde perşembe gecesi Nef Stadı'nda oynanan Galatasaray-Lokomotiv Moskova maçı 1-1 eşitlikle sonuçlanmıştı. Hakem Rus ekibin oyuncusu Dmitri Zhivoglyadov'a iki kez sarı kart gösterildiği halde oyundan atmadığı ileri sürülüyor.

UEFA maçı izleyip sonucu bildirecek. Lokomotiv Moskova şaşkın

UEFA Avrupa Ligi E Grubu''nda Galatasaray''ın Rus ekibi Lokomotiv Moskova ile 1-1 berabere kaldığı maçta kafaları karıştıran bir an yaşandı. Mücadelenin 90+1. dakikasında Kerem Aktürkoğlu’na yaptığı faul sonrası Lokomotiv Moskovalı oyuncu Zhivoglyadov''a sarı kart çıktı. Bu pozisyonun hemen ardından iki takım futbolcuları arasında yaşanan gerginlik sonrası İsviçreli hakem Sandro Scharer, Zhivoglyadov''a bir sarı kart daha gösterdi ancak kırmızı kartını çıkarmadı. Hakemin hemen öncesindeki faule vurgu yapıp bu sarı kartı tekrar gösterip göstermediği ise merak konusu oldu.
Sarı-kırmızılı taraftarlar, sosyal medya hesaplarından kural hatası yapıldığı ve maçın tekrar edilmesi gerektiği yönünde paylaşımlarda bulundu.

Rusya basınında da olayın kare kare fotoğrafları da yayınlandı. 90+2''de Kerem''e yapılan faul sonrasında Dmitri''ye kart çıktı. Sonrasında ise saha içi karıştı.
Hakem Sandro Scharer, bu bölgeye giderek Diagne''ye sarı kart çıkardı. Daha sonra cezalandırılan isim Barinov oldu. İsviçreli hakemin saha içindeki gerginliğin ardından en son kartı, yine sarı kartı olan Zhivoglyadov''a çıkardığı görülüyor.

Rus basını, hakemin olayların başında Zhivoglyadov''a daha önce çıkardığı kartı unutmuş olabileceğini belirtti. Rusların ortaya attığı bu iddianın ardından ''Maç tekrarlanabilir mi'' sorusu akıllara geldi. Raporlarda Dmitri Zhivologlyadov''a tek kart verildiği gözüküyor.

Lokomotiv Moskova maçındaki kural hatasıyla ilgili olarak sarı-kırmızılı kulüp UEFA''ya başvuru yapıp, hakem raporlarının açıklanmasını talep edecek. Sarı kırmızılar UEFA''dan gelecek rapor doğrultusunda itirazda bulunacak.

UEFA''nın resmi internet sitesindeki maç raporunda 90+3''te saha içinde yaşanan gerilimin ardından Lokomotiv''den Barinov, Zhivoglyadov ve G.Saray''dan ise Diagne''ye sarı kart çıktığı görülüyor.

Lokomotiv Moskova Kulübü''nün resmi internet sitesinde de Zhivoglyadov''a tek sarı kart verildiği bilgisi paylaşıldı.

Maçın tekrarlanacağı iddiası, G.Saraylı taraftarlar arasında heyecan yarattı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, sosyal medya hesaplarında maçın tekrar edilmesi için UEFA''ya kulübün baskı yapması gerektiğini vurguladılar.

UEFA''nın maç kasedini inceleyen kesin sonucu Galatasaray kulübene ileteceği belirtiliyor. 

İlgili Haberler