Galatasaray'ın yeni hocası Torrent'in sonu

Galatasaray'ın yeni hocası Torrent'in sonu

GÜREL YURTTAŞ YAZDI: TORRENT''E GÜLE GÜLE

Bildiği bir oyun sistemi var, onu da yıllarca yanında çalıştığı Guardiola''dan öğrenmiş sanırım. Bunu uygulatmaya çalışıyor daha dün geldiği Galatasaray''a. Peki bu oyuncular Barcelona''daki oyuncular mı? Zaten sistemi Kasımpaşa maçında sırıttı.

Galatasaray, bu hocayla nereye kadar gider? 2 maçta çıktı takımın başında sahaya, kalesinde 7 gol gördü. Averaj takımı mı oldu Galatasaray?  Zaten sözleşmesi 6 ayın sonunda başarılı bulunursa devam edecek. Peki 6 ayı doldurabilecek mi?

Galatasaray tarihinin en krizli günlerini yaşıyor. Son 2 lig maçında 7 gol yemek ne demek? Hatayspor''dan 4, Kasımpaşa''dan 3. Averaj takımı mı Galatasaray. Üstelik şampiyon adayı olarak başladığı sezonda düşme hattının geldi sınırına. Birilerinin bir an önce bir şeyler yapması gerekiyor. Ama yapması gerekenlerin şimdiye kadar yaptığı yanlışlar getirdi bu takımı buraya, doğrusunu bulabilecekleri de şüpheli.

Bir kere... Bugünkü Galatasaray''da en suçsuzu Torrent. Adam evinde otururken hiç ummadığı bir teklif almış, kaçırır mı? Atladı geldi. Kim bilir nasıl bir takım bekledi? Ama teklifi aldıktan sonra Galatasaray''ı çok izlediğini söylememiş miydi? Eğer izlediyse az çok nereye geldiğini bilmeliydi.

Gelişi zaten bir hataydı. Fatih Terim gibi bir markanın gönderilmesinin ardından geldi. Terim''in yerine kim getirilirse getirilsin eleştirilirdi ama ömrü yardımcı hocalık yapmakla geçmiş birinin getirilmesi enteresandı. "Bizim kadromuz genç. Geleceğin takımını kurduk" diyorsanız eğer, adam 60 yaşında.

Hem 60 yaşında, hem de tecrübesiz! Teknik direktör olarak çıktığı maçların sayısı topu topu 51. O da 40''ı futbolun pek de önemsenmediği ABD''de. Brezilya''da ise topu topu 11 maça çıkabilmiş, sonra güle güle!

Teknik direktörlük tecrübesi yok, yardımcı hocalık tecrübesi çok! Geldi, iki maçta da yıllarca yardımcılığını yaptığı Guardiola''nın Barcelona''daki oyun sistemini bu Galatasaray''a oynatmaya çalıştı. Kaleciden itibaren paslaşarak çıkacaksın, paslaşa paslaşa rakibi pas manyağı yapacaksın, rakibin başı dönerken de golü atacaksın!

İyi de bu sistem bu futbolcularla oynanır mı? Gördünüz işte Kasımpaşa maçında. İsmail Çipe topu alıp da oyunu her başlatmak istediğinde kriz çıktı. Önündeki Marcao''ya ya da Nelsson''a verecek ama Kasımpaşalılar önde basında ne yapacağını şaşırdı. Homurdanan tribündekiler, kalp krizi tehlikesi yaşayan televizyon başındaki Galatasaraylılar. Kime vereceksin topu arkadaş!

Yardımcı hocalığını yaptığı Barcelona''da o dönem Puyol vardı, Pique vardı. Marcao ile Nelsson Puyol''la Pique mi? Orta sahaya Alpaslan''ı koymuş, pas trafiği yapacak; acaba onu da Xavi mi sandı? Morutan Busquets mi? Halil, İbrahimovic''i mi andırıyor?

Bütün bunlara baktığımızda Torrent Galatasaray''ın çok maçını izlediğini söylüyor ama gördüklerini pek anlayamamış galiba.

Onun için bu birliktelik fazla sürmez. En geç sezon sonunda Torrent''e güle güle derler gibi geliyor bana. Tabii sezon sonuna kadar dayanabilirse. Eğer bu yenilgiler sürerse Galatasaray düşme hattına bile inebilir ki; asıl kıyamet ondan sonra kopan. Ne Torrent kalır ortada, ne yönetim, ne de Burak Elmas.

Zaten Burak Elmas için mart ayı dert ayı. Mali genel kurulda ibra edilmezse bak sen o zaman gümbürtüye. Fatih Terim o zaman teknik direktör olarak değil de başkan olarak bile dönebilir geriye...

Yazarın Diğer Yazıları