Galatasaraylı eski 2 futbolcuya dolandırıcılık suçlaması. Dolar bazında yıllık yüzde 2 bin faizle para sattıkları ortaya çıktı

Galatasaraylı eski 2 futbolcuya dolandırıcılık suçlaması. Dolar bazında yıllık yüzde 2 bin faizle para sattıkları ortaya çıktı
Denizbank, eski futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak, Emrah Çolak ve Mert Çetin hakkında tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, vergi kaçakçılığı iddiası ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Denizbank Levent Şube Müdürü Seçil Erzan’ın, spor camiasının tanınmış isimleri Emre Belözoğlu, Arda Turan, Selçuk İnan, Fernando Muslera, Buse Terim Bahçekapılı ve eşi Volkan Bahçekapılı dahil olmak üzere 18 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yürütülen soruşturma geçen hafta sonuçlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan 62 sayfalık iddianamede, bankacı Seçil Erzan hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik’ suçlarından 216 yıl, 3’ü tutuklu 6 kişi hakkında ise 65’er yıl hapis cezası talep edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Banka ve dokuz Yönetim Kurulu Üyesi ile ilgili 19 Ekim’de takipsizlik kararı aldı. Bu kararın ardından Denizbank, Selçuk İnan, Emre Çolak, Emrah Çolak ve Mert Çetin hakkında tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, vergi kaçakçılığı ve Banka İtibarının zedelendiği iddialarıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ayrı ayrı suç duyurularında bulundu.

Suç duyurularında, bahsi geçen kişilerin, tefecilik suçlarında bile görülmesi güç, ABD Dolarına yıllık basit yüzde iki binlere ulaşan oranda aşırı faiz beklentisiyle bir saadet zinciri kurdukları ifade edildi.

İlgili Haberler