Galler ile İsviçre yenişemedi

Galler ile İsviçre yenişemedi
2020 Avrupa Şampiyonası'nda (EURO) A Milli Takım'ın da yer aldığı A Grubu'nda Galler ile İsviçre karşı karşıya geldi. Mücadele karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi.

EURO 2020 A Grubu''nda Galler ile İsviçre, turnuvanın ikinci maçında 1-1 berabere kaldı. İsviçre''nin bir golü VAR''dan geri döndü.

Maçta açılış golü İsviçre''den geldi. 49. dakikada Shaqiri''nin ortasında kafayı vuran Embolo, takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra baskısını artıran Galler, beraberlik golünü Moore ile buldu. Golcü oyuncu, 74''te Morrell''in ortasına iyi yükseldi ve durumu 1-1''e getirdi.

GOL VAR''DAN DÖNDÜ

Karşılaşmada 74. dakika oynanırken duran top organizasyonu sonrası Galler’in golü geldi. Yapılan ortaya iyi yükselen Moore’un kafası, maçta yeniden dengeyi getirdi. Kalan dakikalarda İsviçre daha net pozisyonlar bulsa da, skoru değiştirmeyi başaramadı. İsviçre’nin Gavranovic ile bulduğu bir gol ise Video Yardımcı Hakem (VAR) uyarısı sonrası ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı.

Kalan sürede başka gol olmadı ve taraftar sahadan birer puanla ayrıldı. İtalya’nın 3 puanla liderlik koltuğunda oturduğu A Grubu’nun ilk haftasında Galler ve İsviçre 1’er puanla sıralandı. Türkiye ise 0 puanla son sırada yer aldı.

16 HAZİRAN''DA TÜRKİYE İLE OYNACAKLAR

Galler, 16 Haziran''da Bakü''de Milli Takımımız ile karşılaşacak. İsviçre ise Roma''ya seyahat edecek ve İtalya''nın rakibi olacak.

 

İlgili Haberler