İsmail Küçükkaya erken seçim tarihini açıkladı. Tüyoyu aldı

İsmail Küçükkaya erken seçim tarihini açıkladı. Tüyoyu aldı
Gazeteci İsmail Küçükkaya, sosyal medya hesabından seçimlerin 14 Mayıs 2023'te yapılacağını açıkladı.

Türkiye, tarihinin en kritik seçimlerinden birine giderken seçimin erkene çekilip çekilmeyeceği tartışma konusu olmayı sürdürüyor. Haziran 2023''te yapılacak olan seçimlerin erkene alınması yönünde muhalefet birçok kez çağrı yaparken hükümet ise seçimlerin vaktinde yapılacağını belirtmişti.

FOX TV’de Çalar Saat isimli sabah haberleri programını sunan gazeteci İsmail Küçükkaya, seçim için bir tarih iddiasında bulundu. Kişisel Twitter hesabından paylaşım yapan Küçükkaya, “Seçim tarihi 14 Mayıs 2023 Pazar” diye yazdı.

Küçükkaya, tweetinin devamında ise şu ifadeleri kullandı:

14 Mayıs 2023 pazar. Zorlu kış bitmiş olacak. Ramazan Bayramı geçmiş olacak. Bahar günleri. Erken mi? Evet erken seçim. Adaylık tartışması da olmaz. Siyaseten DP vurgusu. + 14 Mayıs anneler günü.

SEÇİM TARİHİ TARTIŞMASI

Millet İttifakı ve muhalefet partileri, uzun zamandır Cumhur İttifakı’na erken seçim yapılması için çağrıda bulunuyor. Cumhur İttifakı ise, talepleri reddeden açıklamalar yapıyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’de yaptığı açıklamada, “Eğer kendilerine güvenselerdi, şurada seçime kalmış neredeyse 10 ay, en azından cumhurbaşkanı adaylarını ilan ederlerdi” dedi.

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle birlikte muhalefetin erken seçim çağrıları gündemdeki yerini koruyor.

EKONOMİST İBRAHİM KAHVECİ İSE NİSAN''I İŞARET ETMİŞTİ

Ekonomist İbrahim Kahveci, köşe yazısında seçim tarihine ilişkin bir yazı yazmıştı. Kahveci, "Yeni seçim yasasının süresi açısından en makul tarih 23 Nisan 2023 gibi duruyor." Demişti.

Kahveci yazısında, “2023 başında ne var ne yok herkese ve her şeye bol kepçeden dağıtmak... Mesela asgari ücreti 8000 liraya çıkartmak; EYT, ek gösterge vs ne varsa vermek...İyi ama kasada para yokken bu dağıtılacak ulufeler ancak daha büyük enflasyonla sonuçlanır. Yani Türkiye bir bakıma Venezuela olacaktır. Zaten yönetimin devamında bunun olacağı kesindir ama bekleyip görelim... Parasal değişimlerin etkilerinin 3 ay sonra çıkmaya başladığını ve 9-12 aya kadar sürdüğünü gözlemleriz.

Demek ki yılbaşında yapılacak zamların ocak ayı sonundan itibaren 3 ayda enflasyon etkilerini görebiliriz. Yani en fazla nisan sonuna kadar süremiz var demektir. İktidar açısından en makul zaman dilimi bu şekilde görülüyor. Tarihlere baktığımızda da hem sembolik hem de yeni seçim yasasının süresi açısından en makul tarih 23 Nisan 2023 gibi duruyor." İfadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN''IN ESKİ SAĞ KOLU SONBAHAR DEMİŞTİ

Erdoğan''ın eski sağ kolu Turhan Çömez ise "Bir işaret yok net bir şekilde ama şu anda attığı popülist adımlar her ihtimale karşı ben sonbaharda bir seçim yapabilirim. Bunun alt yapısını hazırlayayım, diyor. O bakımdan teşkilatlarına talimat verdi. Yaz dönemini dolu dolu geçirin. Kapı kapı dolaşın. Teşkilatlarını tekrar harekete geçirmeye çalışıyor" demişti. 

İlgili Haberler