Abdulkadir Selvi bu dertten ölecek. Millet İttifakı'nı dağıtamadan giderse, gözleri açık gidecek

Abdulkadir Selvi bu dertten ölecek. Millet İttifakı'nı dağıtamadan giderse, gözleri açık gidecek
Gazeteci Kenan Başaran , Abdulkadir Selvi'nin köşesinde Millet İttifakı'nı hedef almasına tepki gösterdi. Başaran, "Adam bu dertten gidecek!" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu''nun altı partinin cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı bir süredir tartışma konusu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu diğer partilerin teklif etmesi halinde muhalefetin cumhurbaşkanı adayı olmayı kabul edeceğini söylemişti.

Kılıçdaroğlu''nun FOX TV''de İsmail Küçükkaya''ya yaptığı bir açıklama ortalığı karıştırdı.

Kılıçdaroğlu''nun açıklaması şöyle:

"Cumhurbaşkanı adaylığı için istekli olduğunu bir kez daha vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Herkes cumhurbaşkanı olmak ister. Ancak henüz adayın kim olacağı liderler arasında konuşulmadı, sadece ilkeler konuşuluyor. Liderler son olarak ''Hangi adayla kesin olarak kazanırız'' buna bakacak. Diğer genel başkanlar adına konuşmayayım, benim bakış açım o. Liderler ''Siz olun'' derse ben aday olurum. Bir yola çıktık, yola çıktığımıza göre Türkiye''nin geleceğini yeniden inşa edeceğiz. Sadece ben değil, hep birlikte yapacağız. Dolayısıyla güven verecek biri olması lazım."

Kılıçdaroğlu, açıklamasının devamında başbakan adaylarının da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener olduğunu ifade etmişti.

Gazeteci Kenan Başaran da Abdulkadir Selvi''nin köşesinde bu konuya değinmesine yorum yaptı. Başaran, "Adam bu dertten gidecek!" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Kenan Başaran sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Başaran''ın paylaşımı şöyle:

"Adam bu dertten gidecek!" dedi.

 

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, köşesinde Millet İttifakı''nı hedef aldı.

Selvi şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda bir türlü 6 liderin desteğini sağlayamayan Kılıçdaroğlu önemli bir hamle yaptı.

Meral Akşener’i başbakan adayı olarak açıkladı.

Akşener daha önce cumhurbaşkanı adayı olmadığını, başbakanlığa talip olduğunu ilan etmişti. Ama ilk kez Kılıçdaroğlu, “Başbakan adayımız da var. Meral Akşener” dedi.

Tabii ondan önce bir cümlesi vardı. Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda bir kez daha “Liderler, ''Siz olun'' derse ben aday olurum” dedikten sonra Akşener’le ilgili cümleyi sarf etti.

Kılıçdaroğlu’na göre ideal formül, cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başbakan Meral Akşener modeli. Ama bunun için önce seçimi kazanmaları gerekiyor."

İlgili Haberler