Gaziosmanpaşa'da hastane yangını

Gaziosmanpaşa'da hastane yangını
Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin çatısında yangın çıktı.

Gaziosmanpaşa’da bulunan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yangın çıktı. Hastanenin çatısı alev alev yanıyor. Yangına müdahale için çok sayıda itfaiye ekibi gönderildi. Yangına Fatih, Bayrampaşa, Bağcılar, Bakırköy, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Sultangazi itfiaye ekipleri müdahale ediyor. Hastanenin yakınlarında benzin istasyonu olduğu bildirildi.

Yangın sırasında patlamalar olduğu belirtilirken alevler hastanenin dış cephesini sardı. Çatıda başlayan yangın kısa sürede diğer katlara da sıçradı. Çevredeki binalar boşaltılmaya başladı.

Hastanedeki hastalar başka hastanelere nakil edilmeye başladı. Hastane tahliye ediliyor.

1-20180405185653.jpg

Yanan binanın inşaat halinde olduğu ve yangının dış cepheden başlayarak çatıya yükseldiği belirtildi. Binanın inşaat halinde olması nedeniyle içeride hasta bulunmuyor.

ÖLÜ YA DA YARALI BİLGİSİ YOK

İftaiye Daire Başkanı yaptığı açıklamada, yangında yaralı ve can kaybı bilgisinin olmadığını belirtti. İtfaiye müdürü, yoğun bakım servisi dışında tüm hastaların tahliye edildiğini duyurdu.

20180405_2_29657851_32423732_web.jpg

KONTROL ALTINA ALINDI

İtfaiye yetkilileri yangının, kontrol altına alındığını duyurdu.

Yangın nedeniyle bölgede trafik yoğunluğu yaşanıyor.

20180405_2_29657783_32423586_web.jpg

ERDOĞAN SAĞLIK BAKANI’NDAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un Gaziosmanpaşa semtindeki Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki yangın hakkında Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'dan bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İstanbul'daki yangın haberinin akabinde, Sağlık Bakanı Demircan'ı telefonla arayarak, olay hakkında bilgi aldığını belirtti.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Vali Şahin, yaptığı açıklamada yangının kısmen kontrol altına alındığını söyledi. Şahin, duman tahliyesinin de sürdüğünü ifade etti.

Vali Şahin açıklamasında, bölgedeki tüm yolların ambulansların geçişi için boşaltılmasını, o bölgeye gitmemelerini, Otoyol kenarlarında araçlarını park edip yangına bakanlar derhal o bölgeleri boşaltmalarını istedi

İlgili Haberler