Gazze’de 15 çocuk açlıktan öldükten sonra ABD’den İsrail’e tepki: Çocuk ölümleri kabul edilemez

Gazze’de 15 çocuk açlıktan öldükten sonra ABD’den İsrail’e tepki: Çocuk ölümleri kabul edilemez
Gazze’de 15 çocuğun açlıktan hayatını kaybetmesi sonrası, ABD’den İsrail’e tepki geldi. ABD, "Gazze’deki çocuk ölümleri kabul edilemez" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın toplantısında, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Gazze'de koşulların "korkunç" olduğunu belirten Miller, "Eminim ki; ellerindeki sınırlı yiyecekleri alıp çocuklarına vermek için öğün atlayan birçok ebeveyn vardır. Bu nedenle çocukların ölmesi kabul edilemez ve bunu İsrail hükümetine net şekilde bildirdik." dedi.

“CİDDİ İNSANİ İHTİYAÇLARI VAR”
Miller, bölgede yaşanan çatışmaların başlaması ve sonucunda ortaya çıkan insani durumdan Hamas'ı sorumlu tuttuklarını hatırlatarak, "Ancak İsrail'in, sorunun çözümü ve gıdanın içeri girmesini sağlamak için daha fazlasını yapması gerekiyor. Filistin halkının gerçek, ciddi insani ihtiyaçları var." diye konuştu.

gazze-cocuk-olumleri.jpg

“ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Sözcü Miller, 12 çalışanının Hamas'la bağı olduğu iddiaları araştırılan Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının (UNRWA) Gazze'deki önemine değinerek, şunları kaydetti:
"UNRWA'nın yardımın Gazze içinde dağıtılmasının devam etmesinin sağlanmasında oynadığı gerçekten önemli rolün devam etmesini ve aslında sadece devam etmekle kalmayıp iyileştirilmesini sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz."

15 ÇOCUĞUN AÇLIKTAN ÖLMESİ SONRASI

Miller'ın açıklamaları; Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra'nın, 3 Mart'ta İsrail engeli nedeniyle insani yardımların ulaştırılamadığı Gazze Şeridi'nin kuzeyinde ve Gazze kentinde 15 çocuğun açlıktan hayatını kaybettiğini açıklamasının ve BM yetkililerinin olayı doğrulamasının ardından geldi.