Türkiye'de bir ilk gerçekleşti. Göztepe'nin yeni sahibi belli oldu

Türkiye'de bir ilk gerçekleşti. Göztepe'nin yeni sahibi belli oldu
Türk sporuna ilk kez bir yabancı yatırım yaptı. Göztepe Spor Kulübü'nün yüzde 70 hissesi Danimarkalı iş adamı Rasmus Ankersen'in şirketi Sport Republic'e satıldı.

Rasmus Ankersen, İngiltere Premier Lig takımlarından Southampton''ın da sahibi.Sarı kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "İmzalar atıldı. Sport Republic ve Göztepe artık birlikte." ifadelerine yer verildi.

Hisseyi, Danimarkalı iş adamı Rasmus Ankersen''in şirketi Sport Republic satın aldı.

Rasmus Ankersen, Göztepe Sportif AŞ''de Mehmet Sepil''in hisselerini resmen devraldı ve Türk sporuna yatırım yapan ilk yabancı oldu.

Rasmus Ankersen aynı zamanda İngiltere Premier Lig ekiplerinden Southhampton''ın da sahibi.

Saat 16.00''da Gürsel Aksel Stadyumu''nda yapılacak lansmansla beraber kulübün yeni sahibi Rasmus Ankersen ve Mehmet Sepil, birlikte basın toplantısı düzenleyecek.

Kulübün satış işlemlerinin duyurulmasının ardından bzı Göztepeli taraftarlar sosyal medyadan olumlu tepkiler verdi.

KİM BU RASMUS ANKERSEN?

Rasmus Ankersen, 22 Eylül 1983 yılında Danimarka''nın Tjorring şehrinde dünyaya geldi.

Ülkesinde futbola başlayan Ankersen''in 18 yaşında Midtjylland formasıyla çıktığı ilk maçta yaşadığı ciddi sakatlık sonrası futbol hayatı sona erdi.

Danimarkalı, Midtjylland''ta teknik adamlık görevi üstlenip, altyapı projeleri geliştirdi. Danimarka''da Midtjylland efsanesini yaratan adam olarak anılan Rasmus Ankersen, genç yaşına rağmen futbola yaptığı yatırımlarla adını dünyaya duyurdu.

Midtjylland''da takım sorumlusu olarak göreve getirilen ve takımı uluslararası başarıya ulaştıran 39 yaşındaki iş insanı, kulübü şampiyon yaparak, Avrupa arenasına çıkardı.

Yakaladığı bu başarının ardından rotayı İngiltere''ye çeviren Ankerse, Brendford takımında görev aldı. Tam 6 yıl boyunca Brendford''u yöneten Ankersen, kulübü 74 yıllık tarihinde ilk kez Premier Lig''e çıkardı.

İngiltere''de 2021 yılında Sport Republic adlı bir spor fonunun kurucu ortaklarından olan Danimarkalı iş insanı, bu fonla birlikte 2022''de Southampton''ın sahibi oldu.

 

İlgili Haberler