Beşiktaş'ın Göztepe'yi nasıl yendi

Beşiktaş'ın Göztepe'yi nasıl yendi

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Göztepe''nin ahı gitmiş vahı kalmış. Beşiktaş''ta başarısız bir sezona nokta koymak üzere. O zaman bu sinir, öfke niye? 
Tribündeki taraftarları anlıyorum; kızgınlık var içlerinde. Koca Göztepe''nin ligden düşmesi kalplerinde derin yara açtı, ondan bağırıp çağırıyorlar herkese.
Peki sahadaki futbolculara ne demeli? Böyle bir maçta insan çıkar, stressiz bir şekilde futbolunu oynar. Ama ne gezer; herkeste bir gerilim bir gerilim.

Bir de üstüne saatli bomba patlamaz mı? Saatli bomba dediğim Rosier! Ümit Öztürk iyi hakem değil, tamam. Bundan önceki maçlarda saçma sapan kararlar da verdi, bu da tamam. Ama ey Rosier, iki sartta da yaptıkların iş miydi? Daha 19. dakikada atıldın oyundan. "Bilerek gördü kartları" diyeceğim; demek istemiyorum. "Tatile gerken gitmek istedi herhalde" diye düşüneceğim; düşünmek de istemiyorum. Arkadaş nedir amacın; bilemiyorum. Ve seni kınıyorum.

Göztepe zaten paramparça olmuş. Bir kaç futbolcu bir şeyler yapmaya çalışıyor, diğerlerinin kapasitesi yetmiyor. Buna rağmen 11. dakikada Di Santo''nun girdiği gol pozisyonunda topu iki kez genç kaleci Emre''ye çarptırması "Bu kadar da olmaz" dedirtti bana; kim almış bu arkadaşı acaba.

Eksik Beşiktaş dedik; Göztepe buna rağmen o kadar kötü oynayınca 27. dakikada öne geçti. Ghezzal''ın cezası sahası dışından kullandığı serbest vuruşta, saha sahasının sol çaprazında topla buluşan Larin, meşin yuvarlağı filelere gönderdi. Bu sırada Göztepe defansı neredeydi diye soracak olursanız eğer; ben de bilemiyorum bu sorunun cevabını. 5 dakika sonra bu kez Emirhan''ın pasıyla stoper Mondero, Göztepe ceza alanında topla buluştu, penaltı noktasına çıkardı, bomboş Josef topu ikinci kez Göztepe filelerine gönderdi.

"Bir Josef var, adam oynuyor" derken, rakibinin ayak bileğine basmaz mı? Ümit Öztürk önce sarı kartla geçiştirmek istedi ama VAR''dan gelen uyarı sonrası sarı yerini kırmızı karta bıraktı. Kaldı mı Beşiktaş 9 kişi? 

İlk yarıyı Beşiktaş 9 kişiyle 2-0 önde bitirdi. Bu arada ilk yarının ilginç bir olayı da İsmael''in NKoudou''yu oyundan alıp, yerine Kenan''ı sokmasıydı. Kenan''ı Rosier''in yerine kullanmayı planladı. Peki NKoudou''nun alınması doğru karar mıdır; tartışılır.

Müsabakanın ilk 45 dakikalık bölümü Beşiktaş''ın 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien İsmael, "Bu maç böyle gitmez. Biraz daha çekilmez hale getireyim bari" diyerek, ilk yarıda sahada en göze hoş gelen futbolunu oynayanlardan olan Emirhan''ı aldı oyundan, ikinci yarıya Atiba''yla çıktı. 63. dakikada da Ghezzal''la Larin''i alıp, Batshuayi ve Can''ı soktu.

Ondan sonra Beşiktaş''ın futbolu iyice çekilmez hale geldi. Göztepe ise zaten oynasam mı oynamasam mı diye düşünürken; ikinci yarıda oyuna giren Adis Jahovic, "Bu maça bir damga da ben vurayım" derken, durduk yerde Necip''in kafasına ve omzuna tabanıyla vurdu. Ümit Öztürk yine sarı verdi, yine VAR''la kartın rengini kırmızı yapıverdi. 

Göztepe de 10 kişi kaldıktan sonra maç maç olmaktan çıktı. Beşiktaş 2-0 kazandı ama... Bu Göztepe''yi yenemeseydi ayıp olurdu. 

Göztepe''ye geçmiş olsun diyorum. Böylesine bir taraftarı olan, İzmir''in köklü kulübünü en kısa sürede Süper Lig''e tekrar bekliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları