Gedson Fernandes skandalı

Gedson Fernandes skandalı

GÜREL YURTTAŞ/ Yeniçağ

GEDSON FERNANDES TRANSFERİ BİR SKANDALDIR

Türk atasözüdür: Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer! Ama Türkler atalarını dinlemez!
Hele bizim kulüpleri yönetenler hiç dinlemez! Aynı yanlışı hep yaparlar yaparlar... Sonra da farklı sonuç çıkacağını sanırlar. Gedson Fernandes transferi de bizimkileri yine kandıran Portekizli menajerler gerçeğidir.

Onlar da biliyorlar bizim kulüpleri nasıl oltaya getireceklerini. Önce bir kulübü ararlar, sonra da diğerini. Gazetelerde çıkmaya başlayınca da peş peşe haberler, bizim yöneticiler öncelik kapmak için kulübün olmayan paralarını ortaya dökerler.
Bunun kaç örneğini gördük. Son örneği de bu Gedson Fernandes''dir.

Nasıl ki Galatasaray sezon başında Beşiktaşlı Ghezzal ve Rosier''e talip olup,fiyatlarının artmasına neden olmuştur; burada da Galatasaray alacakken Beşiktaş devreye sokulup, bu ülkenin 6 milyon eurosu (90 milyon lira, eski parayla 90 trilyon lira) Benfica''nın gelişmesi için kasasına konulmuştur.

Türkiye''de Gedson Fernandes gibi bir genç yok mudur?
Beşiktaş''ın alt yapısındakileri izlediniz mi hiç?

Son olarak A takıma alınan Emirhan İlkhan mesela... Bu Gedson Fernandes 6 milyon euroysa Emirhan kaç milyon eurodur?

Beşiktaş, bu 6 milyon euroyu alt yapısına harcasa kim bilir kaç Gedson Fernandes çıkacaktır!
Kendi gözlerinin önündeki göremeyenler taa Portekiz''de üstelik doğru dürüst oynamayan birini nasıl keşfetmiştir?

Örneğin Fenerbahçe Merih Demiral''ı göremeyip, yurt dışına gidişine göz yumarken yabancı stoperlere kaç para harcamıştır? Çağlar Söyüncü Altınordu''da oynarken göremeyenler nasıl olup da Avrupa''nın öbür ucundaki adamları görebilmektedir?

Gökhan Keskin anlatmıştı, alt yapı sorumlusuyken yetenekli gençlerin çalışması için sahası bile yokmuş Beşiktaş''ın. Bu 6 milyon euroyla kaç saha yapılıp, kaç futbolcu çıkardı acaba!

Çok basit... Şöyle bir baktım bu delikanlının geçmişine. Benfica''da sezonun ilk yarısında bir maçta bile ilk 11''e alınmamış. Sonradan girdiği 3 maçta aldığı süre topu topu 50 dakika.

Galatasaray''dan önce Benfica Tottenham''a yollamış kiralık olarak bedava; oynadığı maç 1. Evet, sadece 1! Yazıyla bir. O da oyundan alınmış ikinci yarıda.
Portekiz Milli Takımı''nda 2 maçta yer bulmuş kendine, 2 hazırlık maçında topu topu 25 dakika. Bir daha da yakınından bile geçememiş zaten.

Benfica da umudunu kesmiş olacak ki, tam serbest bırakacakken... Portekiz''in Record gazetesi vermiş haberi: "Beşiktaş isteyince Benfica sözleşmesini 2025''e kadar uzattı!"

Uzatmış ki Beşiktaş''tan alacak paraları!
Öyle bir transfer ki üstelik. Gelecekmiş İstanbul''a, sezon sonuna kadar da kiralık oynayacakmış büyük bir olasılıkla Çaykur Rizespor''da, ya da bir başka takımda.

Neden acaba? Bir de... Madem bu kadar harcayacak paranız vardı da bırakmasaydınız ya Aboubakar''ı!
Şampiyonlar Ligi''nde sıfır çekmezdiniz belki, ligde de bu kadar uzak kalmazdınız herhalde zirveden.

Madem bu kadar harcayacak paranız vardı da neden kulübün mali durumu bu halde?
Bir de şu iddia var; neymiş efendim bu adam gençmiş, yetişecekmiş, çok paraya satılacakmış?

Bu işi en iyi yapan Portekizliler keşfedememiş demek ki bu arkadaşı, bizimkiler keşfetmiş! Merak ediyorum bizim kulüpler böyle futbolculardan şimdiye kadar kaç para kazanmış?

Demek ki çıkamayacaklar bu kafayla bizim kulüpler bu mali krizlerin içinden. Kendi gencine değer verip, parlatıp, yurt dışına pazarlayamadığın sürece... Hep böyle sömürüleceksin işte. Gitti yine 90 trilyon lira. Hem de gelecek için borçlanmayla olmayan parayla.

Yazarın Diğer Yazıları