Gelecek Partili Ahmet Akçay: "AKP ilk seçimde gidecek"

Gelecek Partili Ahmet Akçay: "AKP ilk seçimde gidecek"
Gelecek Partisi Teşkilat Başkan Yardımcısı Ahmet Akçay, "Hükümet ilk seçimde gidecek" dedi.

Gelecek Partisi Kapaklı İlçe Başkanlığı 1’nci Olağan Kongresi yapıldı. Toplantıda mevcut ilçe başkanı Ercan Dilsiz, kongrede yeniden başkanlığa seçildi.

Gelecek Partisi Kapaklı İlçe Teşkilatı 1. Olağan Kongresi’nde konuşan Gelecek Partisi Teşkilat Başkan Yardımcısı Ahmet Akçay; “Genel Başkanımızın yapmaya çalıştıkları ve neden bu hale geldiğimiz de ortada. Biz bir umut olarak milletimizin karşısına çıktık. İnsanımıza da derdimizi anlattığımızda buna itibar ediyor. İlk seçimde mevcut hükümetin değişeceğine emin olabilirsiniz” dedi.

“HUZUR VE GÜVEN İKLİMİ OLUŞTURACAĞIZ”

Protokol konuşmalarına geçilen kongrede, ilk konuşan isim Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Nişancı oldu. Nişancı, ‘’Bugün Trakya’nın bereketli topraklarında, Tekirdağ’ın incisi Kapaklı için bir araya geldik. Onlarca parti varken niçin Gelecek Partisi? Biz inanıyoruz ve güveniyoruz ki korku ve baskıyı kırıp, huzur ve güven iklimi oluşturacağız. İnanıyor ve umut ediyoruz ki eş, dost, akraba kayırmacılığını kaldırıp tüm işleri ehliyet ve liyakat sahiplerine vereceğiz. Kutuplaştıran, ötekileştiren siyaset anlayışını yıkıp, herkesi ve her kesimi dinleyen siyaseti ortaya koyacağız. İnanıyor ve güveniyoruz ki bu yolda siz kıymetli Kapaklılılar bizleri yalnız bırakmayacaksınız. Bizleri yalnız bırakmayacaksınız çünkü bu topraklarda Çanakkale harbinin seyrini değiştiren 57. Alay kuruldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum’ dediğinde gözünü kırpmadan ölüme koşan 57. Alay. Hiçbir şey bitmedi, her şey yeni başlıyor. Gelecek Partisi ile siyaset, ranttan çıkıp hizmete dönüşecek” dedi.

‘’İKTİDAR PARTİSİ TARAFINDAN KUTUPLAŞAN BİR TOPLUM HALİNE GETİRİLDİK’’

Nişancı’nın konuşmasının ardından Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Teşkilat Başkan Yardımcısı Ahmet Akçay söz aldı. Akçay ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi; ‘’Sizler gibi bizler de partinin kurulmasında, büyümesinde bir neferiz. Hep beraber bir yola çıktık, bu yolda elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz. Bildiğiniz gibi iktidar partisi tarafından kutuplaştırılmış bir toplum haline geldik. İki kutup arasında insanları sıkıştırıp başka alternatif bırakmayan bir yapı oluşturuldu. Bu sıkışmış, kilitlenmiş siyaseti kırmak adına Gelecek Partisi’ni kurduk. 2002’de kurulduklarında yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar dedikleri o 3 maddeye bugün maalesef ki kendileri düştü. Her gün onlarca olayına şahit oluyoruz. İktidar baskısı altında yaşadığımız birçok sıkıntı oldu. Bizimle birlikte yol yürüyen arkadaşlarımız maalesef işiyle, aşıyla tehdit edilip vazgeçirilmeye çalışılıyor. Siyasetin bu kadar seviyesinin düşürüldüğü başka bir dönem olmamıştır.’’

‘’İLK SEÇİMDE MEVCUT HÜKÜMET DEĞİŞECEK’’

Gelecek Partisi olarak yasaksız ve özgür bir toplum inşaa edeceklerini vurgulayan Akçay, ‘’Bu 18 senelik iktidarın vermiş olduğu pervasızca tutumlar, milletimizin vicdanına zarar veriyor. Bu baskıdan dolayı insanlarımız ses çıkaramıyor ama şunu biliyoruz ki bir dip dalga geliyor. Seçim sandığına gelindiğinde milletimiz gereğini yerine getirecek. Samimi ortamlarda bile insanlar istediklerini söylemekten çekinir oldu, telefonlarda bile rahat konuşamıyorlar. Ekonomideki durumun zaten içinizdesiniz. Hepimizin yaşadığı bu şeyleri tekrar tekrar konuşmaya gerek yok. Ümit ediyoruz ki bu kilitlenme durumundan bu ülkeyi çıkaracağız. Genel Başkanımızın yapmaya çalıştıkları ve neden bu hale geldiğimiz de ortada. Biz bir umut olarak milletimizin karşısına çıktık. İnsanımıza da derdimizi anlattığımızda buna itibar ediyor. İlk seçimde mevcut hükümetin değişeceğine emin olabilirsiniz.’’ Sözlerini kullandı.

‘’KAPAKLI’YI DAHA GÜZEL YERLERE GETİRECEĞİZ’’

Konuşmacıların ardından kurucu ilçe başkanlığının yönetim kurulu ve faaliyet raporları okundu. Sonrasında seçimlere geçilen kongrede tek liste ile aday olan Ercan Dilsiz, Gelecek Partisi Kapaklı İlçe Başkanlığı görevine seçildi. Üyelere teşekkür amaçlı bir konuşma gerçekleştiren Dilsiz, ‘’Bugün burada olmama sebebiyet veren 2 kişi var. Ahmet Akçay ve Recep Başkanıma Kapaklı ile ilgili hayallerimizi konuşmuştuk. Şuan İlçe Başkanı olarak karşınızdayım ve en yakın zamanda Kapaklı’yı daha güzel yerlere getireceğiz. Hepinizden Allah razı olsun.’’ dedi.