Ahmet Davutoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a zehir zemberek sözler!

Ahmet Davutoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a zehir zemberek sözler!
TÜİK'in yeni yılın ilk enflasyon oranını açıklamasının ardından Gelecek Partisi lideri Davutoğlu'ndan hiperenflasyon uyarısı geldi. Davutoğlu, "Verdiğiniz maaş zamlarını bir ayda bitirdiniz" ifadelerini kullandı.

TÜİK bugün yaptığı açıklamada yeni yılın ilk enflasyon oranını açıklamıştı. TÜİK''in açıkladığı rakama göre enflasyon, ocakta yüzde 11,10 artarken yıllık bazda da yüzde 48,69 ile Nisan 2002''den bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

"RAKAMLARIN SÖYLEDİĞİ ŞEY ÇOK BASİT"

TÜİK''in açıklamalarının ardından Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabı Twitter''dan bir video paylaşarak, "Yakında TÜFE''de de üç rakamlara gelmemiz şaşırtıcı olmayacak" dedi. Davutoğlu, "Aslında bu rakamların söylediği şey çok basit. Yolsuzlukla mücadele diye geldiniz, ülkeyi yolsuzluklar cenneti haline getirdiniz. Yoksullukla mücadele dediniz verdiğiniz zamları 1 ayda bitiren bir Ocak enflasyonu ile karşı karşıya bıraktınız ülkeyi. Ülkenin her yerinden yangın haberleri geliyor. Elektrik ve doğal gaz faturalarından kaynaklanan ekonomik yangın haberleri. Artık yeter" şeklinde konuştu.

Davutoğlu şu ifadeleri kullandı;

"Bugün enflasyon rakamlarını büyük bir üzüntüyle öğrendik. TÜFE''de yüzde 50, ÜFE''de yüzde 100''e yaklaşan bir enflasyon. Yakında TÜFE''de de üç rakamlara gelmemiz şaşırtıcı olmayacak. Buradan sayın Erdoğan''a ve ekibine sesleniyorum. Bu rakamlar 2002 Nisan ayından beri TÜFE''deki en yüksek rakam ÜFE''de de 2002 Ocak ayından beri en yüksek rakam. Aslında bu rakamların söylediği şey çok basit. Yolsuzlukla mücadele diye geldiniz, ülkeyi yolsuzluklar cenneti haline getirdiniz. Yoksullukla mücadele dediniz verdiğiniz zamları 1 ayda bitiren bir Ocak enflasyonu ile karşı karşıya bıraktınız ülkeyi. Ülkenin her yerinden yangın haberleri geliyor. Elektrik ve doğal gaz faturalarından kaynaklanan ekonomik yangın haberleri. Artık yeter. Hikayenin bittiğini anlayın ve yeni bir hikaye yazamayacaksanız ki yazamayacaksınız. Bu ülkenin üzerinde oluşturduğunuz kara bulutları dağıtın ve gidin."

İlgili Haberler