Dolar, euro yükselince zeytinyağı üreticilerinden kötü haber geldi.

Dolar, euro yükselince zeytinyağı üreticilerinden kötü haber geldi.
Zeytinyağı üreticisi olan Özgür Üzden, “Gıda krizi böyle böyle geliyor” açıklamasını yapıp toptan satışı durdurduklarını duyurdu.

Var olan ekonomik kriz vatandaşı yeterince zor duruma sokuyorken, bu krizden yine aynı şekilde esnaf ve üretici firmalarda zarar görüyor. İğneden ipliğe gelen zamlardan en çok payı zeytinyağı alırken vatandaşlar zeytinyağının en uygun fiyatlı olanını bulmak için uğraşıyor. 

Tüm bunların yanında ülkenin farklı bölgelerinde bu yıl gerçekleşen kuraklık nedeniyle zeytinin rekoltesi azaldı. Bunlara ek olaraksa enflasyondan etkilenen yine zeytinyağı oldu.

"MALİYET HESAPLANAMAZ NOKTAYA GELDİ"

Bu krizlerin ardından, bazı üretici firmalar fabrikalarını kapatıp, üretimleri durdurduğunu açıkladı. Zeytinyağı üreticisi Özgür Üzden, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda yaşanan krizi “Bir zeytinyağı üreticisi olarak toptan satışlarımızı bu gün durdurduk. Maliyet hesaplayamaz noktaya geldik, dün verdiğimiz fiyat bu gün zarar yazıyor ve stoklarımızı işletme sermayesi ile yerine koyamıyoruz. Gıda krizi böyle böyle geliyor…” ifadeleriyle son durumu paylaştı.

İlgili Haberler