Zeytinyağına bomba zam gelecek

Zeytinyağına bomba zam gelecek
Girdi maliyetlerinin ardından zeytinyağına da zam geleceğini uzamanlar duyurdu.

Ayçiçek yağı fiyatlarına gelen fahiş zamların ve gelen kıtlığın ardından şimdi de zeytinyağı fiyatlarında yaşanan hareketlilik vatandaşı korkuttu. Sektörün ilgilileri de zeytinyağına gelecek zam için uyarı verdi. Bu şekilde ayçiçek yağı sonrası zeytinyağı fiyatları için de zam duyurusu gelmiş oldu. Markasına göre zeytinyağının litresi 40-50 TL arasında satılıyor.

ZEYTİNYAĞI FİYATLARI ZAMLANACAK

Geçtiğimiz hafta zeytinyağı alım fiyatını 35 lira olarak açıklayan zeytinyağı üreticisi Tariş, zeytinyağında da girdi fiyatlarındaki yükselişler ciddi maliyet artışları getirdiğinden bu dalga dalga tüketiciye yansıyacağını, raf fiyatlarının yukarı yönlü gideceğini söyledi. 

Bloomberg HT canlı yayınında konuşan Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Genel Müdürü Güngör Şarman, zeytinyağında geçen sezona göre rekoltede yüzde 40 artış öngörüsünde bulundu. Maliyetlerde artış trendinin devam ettiğini ve daha da devam edecek gibi gözüktüğünün altını çizen Güngör Şarman, sızma zeytinyağı için açıkladıkları 35 TL alım fiyatının da önümüzdeki dönem koşullara göre revize edilebileceğini açıkladı.

İlgili Haberler