Diyarbakır’daki olayla ilgili 14 kişi tutuklandı

Diyarbakır’daki olayla ilgili 14 kişi tutuklandı
Diyarbakır’da Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran’ın öldürülmesi ve ardından çıkan çatışmalarda 4 kişinin hayatını kaybettiği olaylarla ilgili 14 kişi için Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği, “silahlı terör örgütüne üye olma, kasten öldürme” suçundan tutuklama kararı verdi

İhya-Der davasında14 kişiye tutuklama

DİYARBAKIR’da Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran’ın suikast sonucu öldürülmesi ve ardından çıkan çatışmalarda 4 kişinin hayatını kaybettiği olaylarla ilgili 14 kişi tutuklandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, 4 kişinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin de yaralandığı olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi. Açıklamada, gözaltına alınan 22 şüpheliden adliyeye sevkedilen 17 kişiden 14’ünün tutaklandığı belirtildi. Açıklamada,  “17 kişi silahlı terör örgütüne üye olma, sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması taşınması veya bulundurulması, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma taşıma veya bulundurma, kasten öldürme iddiası ile eylemlerine uyan suçlarından tutuklanmaları talebi ile Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmişlerdir.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tamamlanan sorgularının ardından C.A. isimli şüpheli 1 kişi hakkında serbest bırakılmasına, H.D., O.T., ve C.G., isimli şüpheli 3 kişi hakkında silahlı terör örgütüne üye olma, kasten öldürme ve ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma iddialarından eylemlerine uyan suçlarından adli kontrol hükümlerinin uygulanması kararı ile serbest bırakılmalarına, D.G., S.D., M.P., M.F., İ.A., E.Ç., B.F., M.Y., Y.T., A.D., Y.D., F.Ö., B.K. ve M.Ç., isimli 14 kişi hakkında ise silahlı terör örgütüne üye olma, sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması taşınması veya bulundurulması, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma taşıma veya bulundurma, kasten öldürme iddialarından eylemlerine uyan suçlardan tutuklanmalarına karar verilerek konumlarına uygun ceza infaz kurumlarına gönderilmişlerdir” denildi.