Göçmen kuşlara virüs taşıtmak!

Göçmen kuşlara virüs taşıtmak!

Dünya, Rusya Devlet Başkanı Putin''in, Ukrayna güçlerine karşı savaşmak isteyen gönüllüleri memnuniyetle karşıladıklarını ve savaş bölgelerine ulaşmalarına yardımcı olacaklarını söylemesine kilitlendi. Konu elbette çok önemli ama onu bile gölgede bırakacak "ABD, Ukrayna''da göçmen kuşlar üzerinden virüs taşıma projesi geliştirdi" iddiası üzerinde duran yok. "Komplo teorisi derler" diye kimse konuyu ele almıyor.

Öncelikle belirteyim ki Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Orta Doğu''da, Rusya yanlısı ayrılıkçı güçlerle birlikte savaşmaya istekli 16 bin gönüllü olduğu bilgisini vererek, Ukrayna''nın "yabancı gönüllü" girişimine cevap vermiş oluyor! Diyelim ki öyledir, Suriye''de savaşanlar, Ukrayna''ya karşı hangi amaç için gönüllü olacak?

Rusya, ABD''nin Suriye''ye doldurduğu ve IŞİD patentiyle kullandığı teröristleri, parasını vererek satın mı aldı?

***

Ukrayna krizi, dünyanın herhangi bir köşesinde meydana gelen olayın bütün insanlığı nasıl etkileyeceğine dair çok kuvvetli bir örnek teşkil etmektedir.

Tabii, dünyada sergilenen sağlık "pandomi"sinden sonra dünyanın tahıl ambarı olan Ukrayna''da savaş durumu, bağlı olarak kıtlık tehlikesi, Rusya''ya ekonomik ambargo sonucu bütün dünyada fiyatların yükselmesi tesadüf olmasa gerek...

Ukrayna Devlet Başkanı''nın ekonomi danışmanı Oleg Ustenko, savaşın sürmesi halinde dünyanın açlık kriziyle karşılaşabileceğini söyledi. Alman ekonomi dergisi Wirtschaftswoche''ye konuşan Ustenko, "Ekin için bize en fazla bir hafta kalıyor. Eğer savaş o zamana kadar sona ermezse dünyanın bir gıda sorunu olur" dedi.

***

Biyolojik silah konusu, bir komplo teorisi değil, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi''nin Salı günü yapacağı toplantının gündemi!

Rusya''nın talebiyle düzenlenen oturumda Ukrayna''da kullanılacağı iddia edilen biyolojik silahlar konusu görüşülecek. Rusya, Ukrayna hükümetine ABD ile birlikte laboratuvarlarda biyolojik silah ürettiği suçlamasını yöneltti. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ise suçlamaları reddetti.

Pentagon''un Ukrayna Ordusu bünyesinde kurduğu laboratuvarlardan bahseden Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Antalya''daki konuşmasında "Buralarda barışçıl deneyler yapılmadığı, daha ziyade biyolojik silahlar yaratmayı amaçlayan deneyler yürütüldüğüne yönelik hiç şüphe yok." dedi. 

Rusya Radyasyon, Kimyasal ve Biyolojik Koruma Komutanı İgor Kirillov ise, "Pentagon, tehlikeli bulaşıcı hastalıkları yayabilen vektör böceklerle de ilgileniyor. Ulaşılan belgeler üzerinde yapılan incelemeler, yarasa ektoparazitleri, pire ve kenelerle dolu 140''tan fazla koruyucu kabın Harkov''daki biyolojik laboratuvardan yurt dışına transfer edildiğini doğruluyor" diye açıklama yaptı.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland''ın açıklamalarına değinen Kirillov, "Dolaylı olarak Pentagon tarafından Ukrayna''daki askerî-biyolojik programın uygulandığını doğruladı." ifadelerini kullandı.

Kirillov, şöyle dedi:

"ABD''nin göçmen kuşlar aracılığıyla enfeksiyon taşınmasına yönelik projesi, en pervasız projelerden biri, durumun gidişatını kontrol etmeye imkân vermiyor.

ABD ve müttefiklerinin en önemli amaçlarından biri, özellikle de Slavlar olmak üzere çeşitli etnik grupları seçici olarak etkileyecek biyoajanlar elde etmek."

Bu sözler, bir devlet adına söyleniyor!

***

Bilindiği gibi göçmen kuşlar, Afrika''ya gidiş ve dönüşlerinde Türkiye''de konaklıyor... Türkiye''de çok sayıda insanın ölümüne yol açan kenenin adı da Kırım-Kongo! Bir de "kuş gribi" var değil mi?

Türkiye''nin ormanlık alanlarına havadan Kırım-Kongo kenesi bırakıldığına dair medyada çok sayıda haber yayınlandı ama devlet hiçbirinin üzerine gitmedi...

Göçmen kuşlar üzerinden, seçilen insan ırklarına yönelik biyolojik savaş yürütüldüğü iddiası, Güvenlik Konseyi''nin gündeminde ama Türkiye''de kamuoyuna açıklanan tek kelimelik bilimsel/resmî bir değerlendirme yok!

Yazarın Diğer Yazıları